Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Ina Wolters & Frans Beelen

Tentoonstelling met mixed media en sieraden.

Start:14-05-2023 | 16:00 uur
Eind:01-07-2023 | 16:00 uur

Website:beeldenaambeeld.nl
Locatie:Beeld & Aambeeld

In de afgelopen drie jaren vonden er veel ingrijpende gebeurtenissen plaats in het leven van Ina Wolters. Ze heeft in die periode veel klein werk op papier gemaakt. Haar thema ‘landschap’ is ze daarbij trouw gebleven: leeg, geabstraheerd, maar wel wat kleurrijker. Het gaat daarbij nog steeds om de essentie en de schoonheid van dat landschap.

De werken ontstaan in het atelier. Ze maakt veel gebruik van het toeval en het ‘spelen’ met het schildermateriaal. Om sterker te kunnen doordringen tot de kern van de verbeelding van het onderwerp (de gevarieerde natuur) heeft het werk tijd nodig, zowel tijdens het maakproces als tijdens het kijken.

Ook Frans Beelen laat met regelmaat haar werk zien in Enschede. Met textiel als basis maakt zij vakkundig en met engelengeduld combinaties met allerlei vindmateriaal zoals kralen, veren, al of niet gepolijste stenen, parels en schelpen. Door de ongebruikelijke materiaalkeuze wordt niet alleen het oog naar het sieraad getrokken, maar ontstaat ook de drang om het te voelen, het aan te raken. En dat mag.

Frans Beelen maakt met recht pronkstukken, waaraan het secure handwerk dat eraan vooraf is gegaan, evenals het plezier waarmee het gemaakt is, zijn af te lezen. De sieraden, elk met een eigen karakter, zijn blikvangers die het midden houden tussen chique-klassiek en eigentijds-exotisch. Hun sierlijke vormen doen denken aan Jugendstil, maar ook aan vormgeving uit verre culturen.

De opening van de expositie is op 14 mei om 16:00 uur. De kunstenaars zijn aanwezig en er is muzikale begeleiding van Ton Ouwehand en Nico-Jan Beckers.

Walstraat 13
7511GE
Enschede
Tel: +31 53 4300357

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Platform

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!