Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Ter inspiratie

Wij hebben in de loop van tijd andere organisaties, blogs en websites verzameld die ons inspireren en waarmee wij ons verbonden voelen. We delen deze informatie graag omdat we denken dat ze ook voor jou interessant kan zijn.

(Foto Paul Clason; expositie '7 foto's in een kistje' van de Geheime Club bij Fotogalerie Objectief, januari 2019)

“Beeldende kunst is onderdeel van een breed cultureel spectrum en inspiratie vloeit rijkelijk van links naar rechts, van boven naar onder en vice versa”


Twenspace, WowLab, TKKrLab, FabLab, Exploringlab

Er zijn in Enschede meerdere plekken waar je kunt leren omgaan met moderne technieken. Leuk voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen en kunstenaars. Deze technieken zijn te gebruiken in je werk of je kunt er kleine oplages leren maken. Er worden ook regelmatig workshops gegeven en ze helpen je graag op weg. Op hun eigen pagina's vind je alle informatie.

(afbeelding Twenspace)

Uit in Enschede

De agenda's van Uit in Enschede en KunstNonStop werken aan de 'achterkant' van onze site nauw samen. Wij promoten een klein deel van het aanbod dat op Uit in Enschede staat. Wil je weten wat er nog meer te doen is in Enschede kijk dan zeker eens op hun site, het bevat een schat aan informatie en een uitgebreide Uit-agenda. Wil je bijvoorbeeld weten welke theaters er allemaal zijn? Ook dat vind je er.

Kunstenaarsbenodigdheden

In Enschede heb je Bertus Workel en in Hengelo vind je Martin Brinkhuis beide met een groot assortiment. Voor papier kun je goed naar de Papiertoko. Werk je met naald en draad dan zijn Lasonder Fournituren en Harry' Stoffen interessant.


Opleidingen

We zijn in Enschede goed voorzien qua opleidingen. We hebben een eigen Kunstacademie, de AKI, deze bestaat ondertussen al 70 jaar! De AKI heeft drie opleidingen: Crossmedia Design, Moving Image en Fine Art. Ook tof: de AKI houdt een agenda bij van afgestudeerde AKI-ers. Leuk om te zien waar zij terecht komen.

Er zijn ook diverse andere creatieve opleidingen te volgen in Enschede, bijvoorbeeld bij Saxion en natuurlijk bij het Conservatorium. Iedereen kan terecht bij Kaliber Kunstenschool voor een breed aanbod aan lessen en studenten en medewerkers aan Utwente kunnen diverse cursussen volgen bij Vrijhof Cultuur.

Collecties online

Op onze website vind je de collectie van gemeente Enschede. Maar ook Rijksmuseum Twenthe heeft een prachtig uitgebreid archief online. De collectie van de kunstuitleen van Concordia staat ook op een website. Genoeg kunst online om uren in rond te neuzen. (Maar naar een echte expositie gaan is natuurlijk nog fijner. Vergeet dus niet om regelmatig in onze agenda te kijken)

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!