Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Deelnemen

Ben je een kunstenaar uit Enschede e.o en heb je nog geen eigen pagina op onze site? Meld je aan! Met een kunstenaarspagina kunnen we jou selecteren voor onze projecten of externe aanvragen die we binnen krijgen. Daarnaast mag je ook informatie naar ons op sturen over exposities, workshops of andere evenementen die je organiseert. Deze delen we graag op ons platform. Op deze pagina lees je hoe je het werkt en aan welke voorwaarden aanmeldingen of inzendingen moet voldoen.

Kunstenaarspagina

KunstNonStop biedt graag een zo volledig mogelijk overzicht van professionele kunstenaars in Enschede. Wil je graag in dit overzicht opgenomen worden? Meld je dan aan via info@kunstnonstop.nl

Organisaties en liefhebbers kunnen de database gebruiken om nieuwe kunstenaars te ontdekken, bijvoorbeeld voor het verstrekken van opdrachten. Ook gebruikt KunstNonStop zelf de database voor het selecteren van kunstenaars voor events, uitlichtingen, en opdrachten.

In de mail lezen we graag waar je kunstpraktijk zich op richt. We zien graag dat je een aantal voorbeelden van je werk bijvoegt. Daarnaast lezen we graag wat over wat je al bereikt hebt als kunstenaar. Denk aan eerdere exposities, opdrachten, of opleidingen waar je aan hebt deelgenomen. Als je een website of sociale media account onderhoud gericht op je kunst neem dan een link op.

Om de kwaliteit van de database te bewaken toetsen wij de aanmelding aan een aantal criteria. Wanneer je aanmelding hier voldoende bij aansluit, informeren we je hoe we de kunstenaarspagina verder op zetten.

Toetsingscriteria

 • Aansluiting bij de hedendaagse kunstwereld.
 • De kunstenaar moet de intentie hebben zijn/haar levensonderhoud uit kunst te halen.
 • De kunstenaar moet professioneel werkzaam zijn als beeldende kunstenaar en het kunstenaarschap als hoofdberoep hebben, hetgeen onder meer kan blijken uit:
 • De kunstenaar is in het bezit van een afgeronde kunstvakopleiding of vergelijkbare opleiding,
 • en/of regelmatige deelname aan exposities bij gerenommeerde tentoonstellingsruimtes,
 • en/of voldoende hits op Google op de naam van de kunstenaar hebben,
 • en/of voldoende productiviteit,
 • en/of het werk moet een ontwikkeling laten zien.

Nieuwsitem

We vermelden jouw expositie, lezing, festival of ander event graag in het nieuwsoverzicht op de KNS website en nieuwsbrief. Wanneer je je item aanlevert, vermeld dan de volgende gegevens in een e-mail aan info@kunstnonstop.nl:

Start en einddatum, titel, naam(en) deelnemers/organisatie, een korte toelichting over de inhoud van het event, informatie over de opening/finissage (indien van toepassing), locatie en openingstijden en 1 afbeelding van minimaal 600 pixels breed - max 1000 pixels breed (bijvoorkeur als .jpg)

Let op: stuur de tekst in als tekstbestand. Dat wil zeggen los in de mail of in een .docx of pdf-bestand in de bijlage. Tekst in een afbeelding (zoals een jpg-flyer) kunnen we niet verwerken

Workshop

Ook jouw workshop vermelden we graag. Vermeld de volgende gegevens in en e-mail aan info@kunstnonstop.nl:

 • Datum/data,
 • titel,
 • een korte uitleg over de inhoud van de workshop,
 • locatie en tijden,
 • prijsinformatie
 • contactgegevens / aanmeldgegevens / een link naar een website etc.
 • Minimaal 1 afbeelding van minimaal 600 pixels breed - max 1000 pixels breed (bijvoorkeur als .jpg)

Let op: stuur de tekst in als tekstbestand. Dat wil zeggen los in de mail of in een .docx of pdf-bestand in de bijlage. Tekst in een afbeelding (zoals een jpg-flyer) kunnen we niet verwerken.


Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!