Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Verslag masterclass RTV-OOST CultuurNetwerk Enschede

Verslag Masterclass RTV-OOST georganiseerd door het CultuurNetwerk Enschede,

Woensdag 26 januari organiseerde het nieuwe CultuurNetwerk Enschede een boeiende MasterClass met RTV-Oost voor het culturele middensegment in Enschede. Hierbij een verslag van wat dat opleverde!


Inga Tjapkes (presentator en programmamaker RTV OOST) en Fieke van den Esschert (regiocoordinator RTV OOST) deelden uitgebreid informatie met ons over de werkwijze van RTV OOST en over hoe je vanuit de cultuursector bij hen onder de aandacht kunt komen.

RTV OOST deelt op veel verschillende platforms nieuws en informatie; radio en televisie, alle social media en ook op youtube zijn ze actief. Dat betekent ook dat er meerdere mogelijkheden zijn om iets onder de aandacht te brengen. Als iets niet in een bepaald programma past, kan het misschien wel geschikt zijn voor op de socials. RTV-OOST heeft als stelregel dat het voor een groot deel van de inwoners van deze regio relevant moet zijn, dat geldt dus ook voor culturele activiteiten. Dat kan vanuit de actualiteit maar ook omdat het meer in het algemeen boeiend is voor een grotere groep mensen. Zo is er het programma Over uit de Kunst waarin portretten getoond worden van een half uur van interessante mensen. Sinds kort is er ook een nieuw podium; Spunck waar mensen in een paar minuten iets kunnen laten zien van waar ze mee bezig zijn.

Op de website schrijven ze: SPUNCK! wil kunst en cultuur toegankelijk maken voor iedereen. Van schilderij tot beeld, van drummer tot componist, van graffiti tot tattoo, van foto tot ontwerper, van architect tot kanteel, van gedicht tot toneelstuk. En alles wat ertussen zit. Met series mooie portretten van kunstenaars, muzikanten en theatermakers. En... met een Open Podium waar iedereen kan optreden en zijn verhaal kan doen.

Heb je dus iets interessants te delen dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Dat betekent niet dat er voor alles ruimte is. Er komt heel veel binnen en kan maar een kleine selectie van gedeeld worden. Inga en Fieke benadrukken dat, hoewel het kan voorkomen dat je geen antwoord krijgt op je mailtje, dat niet betekent dat ze niet geïnteresseerd zijn. "Lukt het de ene keer niet, schroom dan niet om het nog eens te proberen'. We krijgen heel graag jullie input. En mochten we denken dat jouw item meer geschikt is voor een andere plek bij ons dan sturen we het door naar de betreffende collega's." Heel fijn dus om te merken dat ze heel erg openstaan voor input.

Een belangrijke vraag vanuit de deelnemers was: Hoe lever je het beste iets aan? En dit was het antwoord:
- Schrijf een beknopte alinea, geen ellenlang stuk.
- vertel ons waarom jouw activiteit interessant is voor de mensen in de regio
- wat ga je doen, hoe ziet dat eruit, wat is er bijzonder aan.
- Beeld erbij is fijn maar niet in hoge resolutie want daar slipt de mailbox van vol. Groter beeld graag delen via Wetransfer of gewoon eerst in lage resolutie delen
- Weet je iemand in je organisatie of een deelnemer die leuk kan vertellen wat je gaat doen, zet dat dan erbij.
- vergeet niet je telefoonnummer erbij te zetten zodat ze snel contact met je kunnen opnemen

Inga en Fieke deelden ook hun gegevens met hen en die mag ik hier ook met jullie delen, dus maak er gebruik van!
Inga Tjapkes: i.tjapkes@rtvoost.nl cultuur@rtvoost.nl, deze laatste wordt ook door het projectbureau gelezen.
Fieke van den Esschert: F.vandenesschert@rtvoost.nl / nieuws@rtvoost.nl

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!