Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Twee nieuwe toekenningen uit het Generators fonds

Er zijn twee projecten uit het Generators fonds toegekend! Het fonds ondersteunt projecten van underground cultuurmakers in heel Twente op het gebied van creatieve technologie, game-design, dance, electronic music, avant-garde kunst en festivals. Sickhouse uit Enschede en Twidl uit Hengelo hebben deze ronde de toekenningen gekregen.

Het Generators fonds bestaat nu een jaar en dit vierde kwartaal hebben twee projecten een toekenning gekregen. Het Generators fonds ondersteunt projecten van underground cultuurmakers in Twente op het gebied van creatieve technologie, game-design, dance, electronic music, avant-garde kunst en festivals. Bij de projecten staan samenwerking, creativiteit, technologie en innovatie centraal. Afgelopen week zijn de aanvragen uit de vierde ronde beoordeeld door de adviescommissie bestaande uit: Gabey Tjon a Tham (geluidskunstenaar en onderzoeker uit Den Haag), Harco Rutgers (eigenaar Esc.rec. en De Perifeer) en Charlien Adriaenssens (art programmer bij WORM Rotterdam). De aanvragen zijn beoordeeld op het creatieve, technologische en innovatieve aspect, het belang voor het publiek en het belang voor de Generators en het genre.

Het project ‘Face Filter’ van Sickhouse is beoordeeld als een sterke innovatieve ontwikkeling. Geïntrigeerd door de opkomst van face filters onderzoekt Sickhouse, voor de 2021-editie van The Overkill Festival, hoe deze technologie in combinatie met AI en synthetische media de debatten over gender en identiteit kan ondersteunen. Door tijdens kleine testevenementen artiesten te vragen om samen face filters te maken wil Sickhouse toewerken naar een uitgevoerd symposium.

De adviescommissie ziet dat de uitgangspunten voor het project goed zijn uitgewerkt en dat deze sterk tot de verbeelding spreken. De aanpak is zowel artistiek als maatschappelijk relevant en kan van groot belang zijn voor de sector.

Het project 'Limited Edition Picture Disc' van Twidl is door de adviescommissie beoordeeld als innovatief en spannend. Twidl organiseert maandelijks evenementen waarbij lokale en interregionale muzikanten worden benaderd om te komen optreden. Tevens is Twidl een record label waarbij de muziekproducties van deze muzikanten worden uitgebracht en gedistribueerd. Voor de 25e release van het label wil Twidl graag een limited edition picture disc maken met muziek van producers uit de regio. Het innovatieve aspect is terug te zien in de combinatie van Augmented Reality met klassiek vinyl, die de beleving van de muziek zal versterken.

Het project nodigt onmiskenbaar uit tot een samenwerking in de regio. De adviescommissie is van mening dat de realisatie van het project talenten nieuwe kansen biedt en bijdraagt aan de dynamiek in Twente.

De toegekende projecten gaan plaatsvinden tussen april 2021 en maart 2022 en zijn te volgen via de website van de Generators: www.generators-space.nl

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede