Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Tetem biedt uitgebreid thuisprogramma!

Met robot Double op afstand expositie bezoeken, Code-It@Home, Make Happiness webzines, Makerfestival at Home, gezichtsherkenningchallenge!

woensdag 6 mei of 1 juli: Lablearning@Home: Lasercutter training ‘Ontwerp je eigen Art Deco lamp’

Lablearning@Home events zijn online real-live trainingen gericht op (jong) volwassenen waarbij je op een interactieve manier kennis maakt met de modernste technologieën en de software pakketten die daarbij horen. Iedereen die nieuwsgierig is naar de werking en mogelijkheden van bijvoorbeeld een lasercutter, de 3D printer of een voedselprinter kan meedoen aan de Lablearning@Home events.

We organiseren twee avonden waarop de lasercutter centraal staat. Op woensdag 6 mei of 1 juli leer je hoe je een eigen ontwerp kunt maken voor een Art Deco lamp. De basisvorm (een kubus) staat vast en met behulp van het software pakket ga je zelf aan de slag met het ontwerpen van de uitsneden in de kubus. Vervolgens lever je je ontwerp digitaal aan en zorgen wij ervoor dat het wordt gerealiseerd. Per post wordt de lamp incl. de benodigde materialen bij je thuis bezorgd. Via Facebook Live en de online helpdesk kun je al je vragen stellen en krijg je ondersteuning in het leren omgaan met de software.

Wil je graag deelnemen aan de Lablearning@Home Lasercutter live training en demonstratie? Download dan eerst de software voor het maken van je ontwerp (via https://inkscape.org/nl/) en kijk woensdag 6 mei of 1 juli van 19:30 – 20:30 uur live mee via de Facebookpagina van Tetemkunst.

Blij met het ontwerp? Dan kun je via https://make-it.tetem.nl/bestellen/ de lamp bestellen en conform de normale procedure betalen (kosten €7,- voor de materialen, het ontwerp produceren en de portokosten). Mail vervolgens je bestand met het ontwerp (dus ná bestelling) aan lab@tetem.nl en wij zorgen dat de lamp bij je thuis wordt bezorgd.

Woensdag 27 mei 2020 van 20:00 - 22:00: The Hmm at Hackers & Designers

PROGRAM
★★★★★★
- Noam Youngrak Son - Becoming a bat 🦇👂🏽
- Arjan Scherpenisse - Distance Disco 🕺🙅🏻‍♀️
- Nazanin Karimi - A bodily experience of a digital place ⛰💆🏽‍♀️
✨ More speakers to be announced soon

THE HMM
★★★★★★
The internet is a demanding place. Take a break and join us at The Hmm, where we do the scrolling for you.

Our first online event last month was a research into live stream platforms. Which platform works best to host a cultural event, like The Hmm? Based on our (and your) experiences, this online event will take place on the most ideal platform possible: one that we built ourselves, in collaboration with Hackers & Designers.

On Wednesday 27 May we're thrilled to be hosted by Hackers & Designers 👾 They will virtually show us around in their exhibition BodyBuilding, which unfortunately had to close at Tetem just after the opening because of COVID-19. Expect 8 great speakers talking about interesting things that are happening on the internet, including one very special guest 👀

DETAILS
★★★★★
Date: 27 May, 2020
Time: Start 20:00
Location: the internet

Met robot Double op afstand expositie bezoeken

Ontmoet Double, een op afstand bestuurbare robot, waarmee je door onze tentoonstelling The Swarm kunt rijden! Je kunt met Double op een unieke manier in de expositieruimte rondrijden en kijken. Besturing is eenvoudig via Google Chrome of Ipad/Iphone. Wanneer kun je Double besturen? Van 26 maart tot 1 juni elke donderdag en zondag tussen 14:00 en 16:00. Hoe je de robot kunt besturen vind je op onze website.

Makerfestival online

Naar aanleiding van de maatregelen rondom het corona-virus krijgt het Maker Festival Twente een andere vorm en een ander tijdstip. Het concept is doorontwikkeld in een online activiteitenprogramma in de maand mei en juni én in een Maker Maand in oktober.

De Play & Learn dagen en de Maker Festivals kunnen in mei dus niet in de oorspronkelijke vorm plaatsvinden. Waar je op die dag normaal allerlei nieuwe technieken op locatie kunt zien en beleven, kunnen kinderen in mei en juni zelf online aan de slag vanuit huis. Tetem heeft namelijk iets nieuws ontwikkeld. Kinderen krijgen Code-it@Home workshops aangeboden en kunnen zich voor de vrije tijd inschrijven voor de Make-It@Home kit.

Ook voor de Maker Festival events voor volwassenen is een nieuw programma ontwikkeld, Lablearning@Home. Dit zijn online real-live trainingen gericht op (jong) volwassenen waarbij ze kennismaken met de nieuwste technologieën en de bijbehorende software. Naast de online activiteiten in mei en juni wordt er hard gewerkt aan de invullen van een Oktober Maker Maand, waarin verschillende kleinschalige en @home activiteiten worden georganiseerd.

Code-It@Home

Momenteel zijn veel kinderen thuis aan het leren via online-lesmiddelen. Zij leren zo allerlei vakken, maar merken nu ook op dat computerkennis onmisbaar is. Computerkennis gaat verder dan weten hoe je een computer bedient. Want hoe programmeer je eigenlijk een computer? Code-It@Home is een online leerlijn - voor kinderen uit groep 5 t/m 8 - waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. De kinderen kunnen via een speciale website kosteloos de lessen volgen.

Make Happiness Webzine

Wat is de nieuwe betekenis en rol van de mens in relatie tot de machine? Welke invloed heeft onze relatie met machines op onze gelukbeleving? En welke rol speelt kunstmatige intelligentie daarin? Nu Tetem tijdelijk gesloten is voor publiek, brengen we ons Make Happiness programma online met een webzine waarin we live events en interessante gasten en artikelen uitlichten.

Gezichtsherkenningschallenge

Tetem Challenge: Gezichtsherkenning is een leuke challenge om vanuit huis te doen en tegelijkertijd te leren over gezichtsherkenningstechnologie. Welke camouflagetechnieken en accessoires kun je gebruiken om gezichtsherkenningssoftware in de war te brengen, maar wel zo dat je straks weer ‘normaal’ de straat op kan?

Je kunt gewoon vanuit huis meedoen op een computer, Ipad of mobiele telefoon met een camera. Elke 24 uur kiezen we een winnaar. Degene met de leukste foto of video mag een kado uitkiezen.

Hoe doe je mee?
1. Ga naar: https://bit.ly/2wbAFxq
2. Speel met de gezichtherkenningsoftware en kijk wat het doet.
3. Gebruik schmink, make-up, kraaltjes, pruiken, plakband, pleisters en andere accessoires om de software in de war te brengen.
4. Kijk hoe ver je moet gaan om niet meer herkend te worden.
5. Maak een screenshot, foto of video van jouw gezicht dat in beeld is in het software programma.
6. Post deze vanaf 1 april op Instagram met de hashtag #tetemchallenge en tag @tetemkunst
7. Elke 24 uur wordt er een winnaar gekozen die we in onze Story taggen.
8. Heb je gewonnen? Stuur ons een DM om je kado naar keuze te ontvangen.

Welke prijzen kun je winnen?
• Leuke tas met de gewonnen foto erop!
• Tetem Chocolade jaarkalender
• Bouwpakket Kunstige robot
• Bouwpakket Elektronische wenskaart
• Bouwpakket Zonnecel
• Tetem notitie boekje met custom made stickers

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede