Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Sophie van Binsbergen winnaar Heartfundprijs

Sophie van Binsbergen, afstudeerder van AKI Fine Art Painting is de nieuwe winnaar van de HeArtfundprijs. Deze prijs is een initiatief van de Hengelose stichting HeArtpool ter ondersteuning van pas afgestudeerde kunstenaars.

Voor de jury was het vanwege verschillende criteria moeilijk om een keuze te maken. De werken van de verschillende afstudeerders waren zeer divers. Na uitgebreide discussie viel de keuze op Sophie. Jurylid Remco Dikken: "Als Theo Wolvecamp deel had uitgemaakt van de jury, dan zou hij voor Sophie gekozen hebben".

Sophie vertelt zelf over haar werk:
"Mijn werk zit tussen de figuratie en de abstractie in. Aanleiding voor werk is een combinatie van observatie en herkenning in de kunstgeschiedenis. De vlucht van een vogel, de ballerina’s van Degas, de kleur van de avondlucht, de zakdoek van Frans Hals."

Stichting HeArtpool, de initatiefnemer van de prijs, zorgt er voor dat Sophie tot september 2023 kan werken in een nieuw atelier op de Möllerwerf in Hengelo. Daarnaast krijgt zij ondermeer een financiële bijdrage voor materiaalkosten. En aan het einde van haar werkperiode krijgt Sophie een tentoonstelling en wordt er gezorgd voor een publicatie in boekvorm van haar werk.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!