Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Petitie: Open de musea en de presentatie-instellingen

Er is een petitie gestart door Anne Wenzel & Lucette ter Borg van de organisatie Schuilen in het Rijks om de musea en instellingen weer te openen. Zij schrijven:

Wij willen dat musea en instellingen - eens de schatkamers van de geest - niet veranderen in grafkamers voor kunst die door niemand kunnen worden gezien. De deuren moeten weer open zodat iedere liefhebber, iedere maker, iedere professional zich weer geestelijk kan voeden aan kunst.

Wil je deze petitie ook ondertekenen dan vind je hem hier

Wij

Wij, kunstenaars, kunstprofessionals en kunstliefhebbers

constateren

  • Dat de nog langere sluiting de sector onherstelbaar beschadigt.
  • De sluiting van expositieplekken betekent kapitaalvernietiging, zowel in materiĆ«le als immateriĆ«le zin.
  • Kunstenaars verliezen hun afzetmarkt, kunstprofessionals hun werk, het kunstpubliek (jong en oud) verliest de blik op een ander perspectief.
  • Door tijdsloten, reguleren van bezoekersstromen en het ventileren van zalen kunnen musea volgens de regels van het RIVM veilig open.

en verzoeken

Dat musea en instituten zo snel mogelijk hun deuren voor publiek kunnen her-openen. Hierdoor kunnen kunstenaars en kunstprofessionels eindelijk hun werk weer uitoefenen en kan kunst door iedereen gezien worden. Zodat kunst weer een essentieel onderdeel van onze samenleving kan worden.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede