Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Oproep: BERNARDINE DE NEEVE-PRIJS 2024

In het voorjaar van 2025 wordt voor de tiende keer de Bernardine de Neeve-prijs van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas (VVMG) uitgereikt. Kunstenaars die glas gebruiken in hun kunst kunnen meedingen naar deze prestigieuze prijs. Het gaat om een grote prijs voor glas kunstenaars die slechts eens per drie jaar wordt uitgereikt.

Hoe doe je mee?

Belangstellende kunstenaars, ongeacht leeftijd, kunnen een fotoselectie van maximaal acht werken opsturen, voorzien van een beschrijving, een cv en een motivatie waarom voor het materiaal glas is gekozen. Adresseer de inzending aan de vertegenwoordiger van het bestuur van de VVMG: Ida Scheijgrond, ida.scheijgrond@gmail.com

Zet in de bestandsnaam van ALLE foto’s je eigen naam + de titel van het werk. Het materiaal bij voorkeur verzenden met WeTransfer. De complete inzending moet uiterlijk 1 augustus 2024 om 23.00 uur binnen zijn.

Wat krijg je?

Uit de inzendingen zal een selectie van ongeveer 20 deelnemers worden gemaakt, die hun werk kunnen tonen op de speciale expositie “Een meeslepende kakofonie” tijdens Glasrijk Tubbergen, welke wordt georganiseerd in de periode 3 t/m 6 oktober 2024. Voor de geselecteerde kunstenaars is totaal € 2.500, beschikbaar (reis-/onkosten), die onder de deelnemende kunstenaars zal worden verdeeld. Tijdens deze tentoonstelling selecteert de jury maximaal drie genomineerden om nieuw werk te maken voor de definitieve keuze. De genomineerden krijgen ieder een bijdrage van € 2.000,- voor het maken van dat werk.

In het voorjaar van 2025 presenteren de genomineerden zich met dit nieuwe werk, aangevuld met oudere/bestaande werken, in het Nationaal Glasmuseum Leerdam. Tijdens die tentoonstelling wijst de jury de winnaar van de 10e Bernardine de Neeve-prijs aan. De winnaar ontvangt een cheque van € 5.000,- Selectie, nominaties en prijsuitreiking worden gepubliceerd in GLAS magazine over glaskunst.

De jury
De inzendingen worden beoordeeld, onder voorzitterschap van Han de Kluijver (architect, glaskunstenaar), door een jury die verder bestaat uit:
• Titia Felderhof
• Myriam Knol
• Barbara Nanning
De Secretaris van de jury is Piet Augustijn (eindredacteur Glas).

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!