Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Open Call: Onderzoekstraject Cross-TIC Broedplaatsen

Cross-Tic zoekt kunstenaars en makers die (onder begeleiding) een onderzoekstraject willen doen rondom het thema van het GOGBOT Festival 2024 in Enschede.

Over Cross-TIC

Cross-TIC is een meerjarig project dat plaatsvindt in heel Twente, dat kunstenaars die wonen en/of werken in Twente de kans wil geven om innovatieve cross-mediale kunstprojecten te ontwikkelen. De projecten kunnen plaatsvinden bij verschillende kunstinstellingen en kunnen kort, middellang of lang zijn. Tijdens een traject wordt een kunstenaar gestimuleerd om te experimenteren, onderzoek te doen, nieuwe samenwerkingen aan te gaan en zichzelf ook op zakelijk gebied verder te ontwikkelen. De uitkomsten worden zichtbaar gemaakt bij cultuurinstellingen (bibliotheken, cultuurhuizen, filmhuizen, theaters en musea), op festivals of bij de creatieve broedplaatsen in de regio. Cross-TIC vindt plaats tot tenminste eind 2024, en bestaat uit in totaal 33 ontwikkelingstrajecten.

Wat is de bedoeling?

Cross-Tic zoekt kunstenaars en makers die (onder begeleiding) een cross-mediaal onderzoek willen doen binnen het thema van GOGBOT Festival: Atom Smasher. Je werkt samen met een begeleider van GOGBOT aan een onderzoekstraject dat is gericht op het verdiepen van je kunstenaarschap of makerschap. Het onderzoek bestaat over het algemeen uit twee aspecten. Enerzijds is er een verdieping van jouw kennis over (het gebruik van) technologische middelen die kunnen bijdragen aan jouw cross-mediale makerschap. Anderzijds is er een
theoretische inhoudelijke verdieping, waarin je onderzoek doet naar de maatschappelijke contexten van de verhalen die jij als kunstenaar of maker wilt vertellen. Het onderzoek vindt bij voorkeur plaats binnen het
thema Atom Smasher, maar ook onderzoeken die zijdelings raken aan het thema zijn welkom.

Je een werkplek, begeleiding en een netwerk om jouw onderzoekstraject in te volbrengen. Daarnaast krijg je een honorarium van 39 euro per uur tot maximaal 108 uur. Daarnaast krijg je een productie budget van €500.

Interesse?

Bekijk voor alle voorwaarden en informatie over hoe je aan te melden de website van Cross-Tic.

Deadline: 4 april 2024 | 12.00 uur

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!