Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Open call: Productietraject Cross-Tic Broedplaatsen

Cross-Tic zoekt kunstenaars en makers die (onder begeleiding) een nieuwe cross-mediale kunstproductie/kunstwerk willen maken voor het GOGBOT Festival 2024 in Enschede.

Over Cross-TIC

Cross-TIC is een meerjarig project dat plaatsvindt in heel Twente, dat kunstenaars die wonen en/of werken in Twente de kans wil geven om innovatieve cross-mediale kunstprojecten te ontwikkelen. De projecten kunnen plaatsvinden bij verschillende kunstinstellingen en kunnen kort, middellang of lang zijn. Tijdens een traject wordt een kunstenaar gestimuleerd om te experimenteren, onderzoek te doen, nieuwe samenwerkingen aan te gaan en zichzelf ook op zakelijk gebied verder te ontwikkelen. De uitkomsten worden zichtbaar gemaakt bij cultuurinstellingen (bibliotheken, cultuurhuizen, filmhuizen, theaters en musea), op festivals of bij de creatieve broedplaatsen in de regio. Cross-TIC vindt plaats tot tenminste eind 2024, en bestaat uit in totaal 33 ontwikkelingstrajecten.

Wat is de bedoeling?

Je werkt samen met een begeleider uit de organisatie aan een installatie of performance die voor het eerst aan publiek wordt gepresenteerd tijdens het festival GOGBOT, van 12 – 15 september op een nader te bepalen locatie in het centrum Enschede. Het thema van GOGBOT is dit jaar 'Atom Smasher'. Cross-TIC zoekt individuele makers of collectieven uit alle professionele kunstdisciplines: film, theater, beeldende kunst, muziek en performance die wonen en/of (willen) werken in Twente. We zoeken makers of collectieven die cross-mediaal willen werken, over de grenzen van de eigen discipline; gebruikmakend van verschillende media, met een technologisch en/of innovatieve benadering.

Als maker in het Cross-Tic productietraject krijg je 2 tot 4 maanden de tijd om aan je productie voor GOGBOT te werken. Dat doe je in samenwerking met een begeleider van GOGBOT en diens netwerk. Je krijgt een honorarium van 39 euro per uur tot maximaal 300 uur. Daarnaast krijg je een productie budget van €5350.

Interesse?

Bekijk voor alle voorwaarden en informatie over hoe je aan te melden de website van Cross-Tic.

Deadline: 4 april 2024 | 12.00 uur

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!