Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Kunstwerkplaats de Möllerwerf in Hengelo

Wat je ruimte geeft, groeit!

65 kunstenaars hebben zich als deelnemer aangemeld bij Kunstwerkplaats De Möllerwerf.
Een plek waar je dromen, plannen en ideeën de ruimte krijgen. Een plek waar afnemers op afkomen, waar je een inspiratie bent, kennis uitwisselt, plannen uitwerkt en samenkomt.
Het programma begint al te groeien, ondertussen wordt er hard gewerkt aan de schoonheid en het comfort van De Mollerwerf en is er genoeg aandacht van de pers.

Voor beeldend kunstenaars: een plek waar je afstand kunt nemen van je werk, de verhouding van je werk tot een ruimte kunt onderzoeken, ruimte krijgt voor de grootsheid van je plannen, reflectie kunt vragen van collega’s, afnemers op het gebied van kunsteducatie treft, curatoren uit Nederlandse en Duitse havensteden naar je werk laat kijken, je werk laat reizen naar een breder publiek, deel kunt nemen aan tentoonstellingen tijdens events op de werf.

Voor fotografen en filmmakers: een plek hebben om te werken in een studio die als eenpitter ondenkbaar is. Het samenbrengen van licht en decor. Elkaars kennis kunt raadplegen, de ruimte kunnen betrekken in je werk, het werk van kunstenaars en theatermakers van de werf kunt documenteren, de blits maakt bij je modellen en opdrachtgevers, grote groepen kunt fotograferen, events kunt organiseren, kunt exposeren.

Voor textielkunstenaars en de vintagefreaks onder ons: ruimte voor markt, kofferbak sale, binnenhuisarchitectuur. Ondersteuning bij decor en inrichting van de werf en ondersteuning van de werf bij jouw plannen. Breed publiek dat in aanraking komt met je kleding, producten en ontwerpen.

Voor de muzikanten, theatermakers, licht-, en geluidsmakers en horecaondernemers: een plek en buitenterrein waar maatregelen makkelijker te combineren zijn met publiek dan op die paar vierkante meter van een terras en café. Ruimte krijgen om omzet te draaien, publiek uit te nodigen en beeld en geluid te kunnen delen zonder tot overlast van de omgeving te zijn en dit ook nog kunnen combineren met kunst en workshops die onze deelnemers aanbieden.

Voor afnemers en opdrachtgevers zijn we gaandeweg ook verworden tot een uitzendbureau voor creativiteit en techniek. Want de opdrachten blijven zich aandienen: het restaureren van een originele Raaklamp, het repareren van een zonnewijzer, landschapsvriendelijke kunst langs de spoorfietsroute, het oplossen van een vastgeroest buurtprobleem, een expositie in het Havenmeesterskantoor, een mini-Möllermuseum, wanden vullen van ondernemers in het centrum, VR en AR en AI verzoeken, kunsteducatie, watertaxi en plezierbotenmogelijkheden tussen Hengelo en Enschede, geluid en lichtsystemen ontwerpen voor de horeca, enzovoort. Op De Möllerwerf komt de economie naar de kunst in plaats van dat de kunst achter de economie moet aanvangen.

Deze prachtige ruimte is van ons allemaal. Dankzij overheidssteun en verhuur betalen we niet vijfendertig euro per persoon per maand om deze Kunst Kathedraal te kunnen huren, maar een tientje per maand en krijgen daarbij ook nog ruimte om van een fijn programma te genieten samen met publiek en afnemers.

mollerwerf.074pk.nl

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!