Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Kunstkaartenproject ván vrouwen dóór vrouwen vóór vrouwen

Vrouwenclub Dunya ontwikkelt kunstkaarten om tehuis in Bangladesh te steunen

Normaal gesproken organiseert vrouwenclub Dunya jaarlijks een activiteit om geld te genereren voor een goed doel. Maar vanwege de pandemie kan dat niet, dus het vrouwennetwerk bedacht een ander plan. In deze coronatijd is het schrijven en versturen van kaarten een mooie manier om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Het idee van een unieke wenskaartenset was geboren.

Dunya vroeg zes vrouwelijke kunstenaars en vormgevers uit Enschede om een ontwerp te maken, waarbij de kracht van de vrouw centraal staat. Iedere kunstenares deed dit vanuit haar eigen discipline en invalshoek. Met humor, schoonheid, kwetsbaarheid en kleur. Het resultaat zijn zes kunstwerken van de hand van Annelien Dam, Debbie Voerman, Judith Hofmann, Stephanie Nypels, Anastassia Solovieva en Quinta Bies.

Om de kaarten te laten drukken en om de kunstenaressen een vergoeding te geven startte Dunya een crowdfunding campagne via het voordekunst-platform. Deze campagne werd eind vorig jaar succesvol afgesloten. Dunya heeft inmiddels een Etsy webshop geopend, onder de naam DunyaEnschede. De kaarten zijn tevens te koop via de webshop van kunstinstelling Concordia.

Het geld dat wordt verdiend met de verkoop van de kaarten gaat naar Amader Nir, een tehuis in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Hier worden slachtoffers van vrouwenhandel en straatkinderen opgevangen. Eén van de clubleden van Dunya is in Bangladesh geboren en kent de mensen die het tehuis runnen.

Over Dunya
Vrouwenclub Dunya uit Enschede is onderdeel van het wereldwijde Soroptimist International netwerk. Dit netwerk zet zich in om de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren. Wereldwijd en lokaal. De club bestaat uit zeventien vrouwen met verschillende beroepen en met wortels in Nederland en vele andere landen.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!