Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Kunstenaar David Scheidler gaat op tour

Enschedese kunstenaar David Scheidler gaat op tour! David reist vanaf maart t/m september met zijn werk door de provincie Overijssel. Hij begint in Almelo bij het Kunsttorentje, gaat dan naar Perron 1 in Delden, vanaf daar naar het Langhuis in Zwolle, om tenslotte te eindigen in Hengelo bij Oyfo.

David zal een installatie ontwerpen op basis van een eigen concept waarbij het werk groeit en uitgebreid wordt naarmate de expositieruimte groter is. Iedere installatie heeft een eigen karakter, maar de toon van de installaties zal in totaliteit een geheel eigen nieuw werk vormen. Het is dan ook interessant om dit te volgen en álle locaties te bezoeken. Door werk op deze manier te presenteren willen de deelnemende kunstpodia laten zien dat samenwerking een nieuwe dynamiek binnen de kunst teweeg kan brengen!

Planning tour David Scheidler :

Het Kunsttorentje: 08-03-2024 t/m 14-04-2024
Perron 1: 27-04-2024 t/m 26-5-2024
Het Langhuis: 11-5-2024 t/m 2-6-2024
Oyfo: 18-8-2024 t/m 15-9-2024

(deze laatste datums zijn bij benadering)

Dit project is ontstaan vanuit een pilot van Beeldende Kunst Overijssel. BKO is een samenwerkingsverband tussen kunst instellingen in overijssel. Het pilot project is gericht op het ontdekken van nieuwe presentatievormen van kunst door samenwerking tussen verschillende organisaties.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!