Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Herman Krikhaarprijs 2023 voor Almelose kunstenaars

Dit jaar veranderd de opzet van de Herman Krikhaarprijs. De laatste jaren zien we dat de ingeleverde werken steeds meer kwaliteit krijgen. Om dit gegeven vast te houden wil de organisatie een extra stimulans geven voor deelname aan de prijs. Ten eerste is dat de verhoging van de prijs naar 1.000 euro. Ten tweede is dat het neer zetten van een zeer boeiende kunstexpositie in de Kunsthal Hof 88. Met deze expositie wil de organisatie ook de regio en de rest van Nederland aanspreken. Hierdoor kan Almelo laten zien, dat het veel kwalitatieve kunstenaars heeft binnen zijn gemeente. De ambitie van het etaleren van kunst uit Almelo wordt daarom hoger ingezet, zodat het kunstklimaat in de stad een sterkere positie krijgt.

Visie van de prijs is het onder de aandacht brengen van Almelose kunstenaars onder een breed publiek. Missie is het stimuleren van kunstenaars om bekender te worden met hun werk.

De stichting Nieuwe Twentse Kunst is namens de familie Krikhaar verantwoordelijk voor het organiseren van de jaarlijkse Almelose kunstprijs.

De jury van de Herman Krikhaarprijs bestaat uit professionals uit de kunst. De uitreiking van de prijs vindt plaats in Kunsthal Hof 88 op 5 november 2023 om 16.00 uur. Aanmelden voor de voorselectie kan t/m zondag 17 september 2023.

Inschrijven kan hier

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!