Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

En actie! 9 mooie plannen!

Vrijdag 26 februari hadden we een energieke MeetUs bijeenkomst met als thema ‘En actie!’

De sfeer was goed en bruisend, in verschillende groepjes is men aan de slag gegaan met maar liefst 9 plannen en ideeën. We delen deze plannen graag, lees ze eens rustig door en als je zin hebt om aan te haken stuur ons dan even een mailtje dan brengen wij je in contact met de juiste persoon.

Voor de helderheid; de werkgroep van KunstNonStop gaat niet zelf al deze projecten aansturen maar we koppelen graag mensen die zin hebben om samen aan de slag te gaan!

Veel plezier en we horen graag wat jullie ondernemen!

1. KunstNonStop heeft een goed bezocht Instagram account. Dit zouden we ook kunnen inzetten als een soort online verkoop galerie. Zie hiervoor ook Hectobar.nl. We zouden bv werk kunnen delen met een eenheidsprijs van 100€. Door een omlijsting van het werk zou het herkenbaar zijn als verkoopbaar werk in de tijdlijn.

2. Artbuddies. We missen nu allemaal het inspirerende contact met collega’s op openingen en andere mooie bijeenkomsten. Een Art-buddie is iemand waarmee je wekelijks wederzijds contact hebt over je werk. Zo kun je gemotiveerd blijven en jezelf blijven ontwikkelen.

3. Kunstbus. We willen heel graag ons werk te laten zien en andermans werk kunnen bekijken. Het idee is om met kunst in busjes/trucks on tour te gaan en op straathoeken kleine pop-up expo’s te houden. Corona-proof, speels en inspirerend. Dit is een idee dat ook na Corona door kan lopen.

4. Working together. Het kan spannend en uitdagend zijn om met een kunst-partner echt samen te werken aan een kunstwerk. Bijvoorbeeld de een start een tekening, de ander maakt het af. Dit kan ook met ruimtelijk werk en het is ook mogelijk om een beeldend kunstenaar te koppelen aan iemand uit een andere discipline. Misschien wil wel iemand een muziekstuk maken bij een beeld.

5. Drive-trough. Net als bij de kunstbus kunnen mensen op deze manier toch corona-proef van kunst genieten. We zoeken een locatie waar we kunst kunnen laten zien waar je vanuit de auto kunt kijken en ervaren.

6. Vlog. Het idee is om bijvoorbeeld bij elkaar op atelierbezoek te gaan en een vlog of blog te maken van dit contact. Hierbij snijdt het mes aan twee kanten. Je raakt zelf geïnspireerd door dit bezoek en je kunt online het werk en de drijfveren van de kunstenaar delen. Je zou natuurlijk ook samen blogs kunnen maken over andere kunst-gerelateerde onderwerpen.

7. Mondkapje geen zwerfkapje. Concordia is door een scholengemeenschap gevraagd voor een alternatief voor de maatschappelijke stages die nu niet door kunnen gaan. Hierbij wil men aan de slag met zwerfafval en er tegelijkertijd een kunstproject van maken. Er is budget, kunstenaars wordt gevraagd om mee te denken en mee te werken.

8. Kunstroute Lonneker krijgt de beschikking over een nieuwe locatie in het bos waar kunst getoond kan worden. Het is een gebouwtje met 3 ruimtes. Het werk van buitenaf kan bekeken worden, staat/hangt droog en veilig. Kunstenlandschap zoekt kunstenaars die willen exposeren of meedenken over de invulling.

9. Allée Rentrée. Het festival op locatie gaat verhuizen van het najaar naar het voorjaar: mei 2022. Om niet al die tijd te hoeven wachten op de volgende AR vindt er in september van dit jaar alvast een Allée Rentrée Pre-Event plaats verspreid door héél Enschede: billboards, brievenbussen, vensterbanken, voortuinen en braakliggende terreinen worden getransformeerd tot alternatieve culturele locaties. Als jij je vensterbank of voortuin ter beschikking wilt stellen of mee wilt doen/organiseren, laat het weten!

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!