Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Black Brick ontvangt toekenning Generators Fonds

Er is weer een event dat een impuls krijgt door een bijdrage uit het Generators Fonds! Het kunstenaarscollectief Black Brick ontvangt de toekenning voor het experimentele project 'Motion – (e)Motion'.

Het Black Brick collectief is georganiseerd door Jacco Borggreve samen met Bas Könning en Lars van der Miesen. Het collectief is gehuisvest in de kelder van WARP TECHNOPOLIS aan het Stationsplein in Enschede en biedt een broedplaats voor kunstenaars die zich willen ontwikkelen op het gebied van (New) Media Arts. Black Brick onderzoekt de interdisciplinaire samenwerking tussen kunst, wetenschap en de sociale wereld. De toekenning wordt gegeven voor het project 'Motion – (e)Motion': een evenement in de vorm van een lab waar deelnemers onderzoek doen naar de betekenis van een technologisch gemedieerd fysiek gebaar bij het gebruik van telepresente. De waarneming van het lichaam wordt gestuurd door de technologie waarmee deze telepresente wordt bewerkstelligd. ‘Motion - (e)Motion’ is een onderzoek naar de implicates van deze sturing. Er zal gedurende het lab gewerkt worden aan het onderzoeken van technologisch gemedieerde gebaren en lichamen. De uitkomst van deze experimenten zal vervolgens op een tentoonstelling bij Black Brick te bezichtigen zijn, maar zal ook online te volgen zijn. Er zal een presentatie gehouden worden door Bas Könning waar met de bestaande middelen van Black Brick beweging/gebaren worden geregistreerd. Daarop zal worden gereflecteerd door mede-aanvrager Lars van der Miesen in de vorm van een blog op Blackbrick.org.

Het Generators Fonds is van mening dat het opnieuw fysiek maken van de digitale wereld momenteel een relevant onderwerp is en dat het project ook uitnodigt tot een verder onderzoek naar een vakgebied waar nog weinig over bekend is.

Het Generators Fonds ondersteunt projecten van underground cultuurmakers in heel Twente op het gebied van creatieve technologie, game-design, dance, electronic music, avant-garde kunst en festivals. De diverse Generators zijn te volgen via de website: www.generators-space.nl. De nieuwe kwartaalronde voor aanvragen uit het fonds is geopend en sluit op 10 december. Voor meer informatie over het Generators Fonds kun je een mail sturen naar maakplaatsen@tetem.nl

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!