Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

BKO steunt onderzoek en experiment

Beeldende Kunst Overijssel is een samenwerkingsverband tussen verschillende kunst instellingen in de provincie Overijssel. Door samen te werken hopen de organisaties van elkaar te leren en hun slagkracht te vergroten. Binnen het platform wordt er vollop geëxperimenteerd.

Experimenteren met lithografie

Basement Press Diepenheim, Drawing Centre Diepenheim en Stichting 074 PK hebben met elkaar een experiment gestart rondom lithografie. Zij hebben kunstenaars Shahrzad Khodadadeh, Carlyn Westerink en Frank Haafkes uitgenodigd voor een onderzoekstraject. Shahrzad en Carlyn starten op 12 februari met een 5-daagse basiscursus lithografie bij de Basement Press, waarna zij met een eigen experiment verder gaan. Frank Haafkes is een al ervaren lithograaf. Hij werkt vanuit zijn eigen atelier en introduceert Karin Hoogesteger in de techniek van lithografie, waarbij ze samenwerken aan een gezamenlijk onderzoeks-en experimentproject. Alle kunstenaars en organisatoren zien elkaar bij een gezamenlijke maaltijd op 14 februari.

Experimenteren met internationale samenwerking

Drawing Centre Diepenheim, Perifeer en Artist Residencies Enschede (ARE) gaan eind januari van start met de eerste periode van een traject rondom internationale samenwerking. Dit gaat in de vorm van het project ’The Proof of the Pudding is in the Eating'. De Zuid Koreaanse artist-in-residence Seirin Hyung en de regionale kunstenaar Timo van Grinsven gaan in samenwerking met Drawing Centre Diepenheim en ARE starten met het vormgeven van een diner voor 12 personen bij Drawing Centre Diepenheim op 29 februari a.s. Het project start vanuit een heel prettige samenwerking tussen de drie instellingen. Vol enthousiasme wordt nu uitgekeken naar de uitkomst van deze internationale-regionale samenwerking!

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!