Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

BIER UIT DE KUNST

Nieuwe bierbrouwerij in Almelo komt uit de kunst

De meest kunstzinnige bierbrouwerij van Almelo en Nederland is NAAB, een collectief van enthousiaste bierbrouwers voortgekomen uit de vrijwilligers van de stichting Nieuwe Twentse Kunst. NAAB staat voor New Almelo Art Beer, New Almelo is een gehucht in de VS en een plek op de wereldkaart die tot de verbeelding spreekt. NAAB verwijst ook naar een voormalig eigenzinnig Zweeds automerk. Dat past precies want NAAB is niet standaard, het is een vrij merk, los van conventies. Precies zoals de ware natuur van kunst is.

Vanaf september 2022 geven wij 1x keer per jaar een officieel artistiek bier uit. Het eerste bier is een IPA onder de naam Ipaco. Dit bier, dat we met goedkeuring van kunstenaar Henk Lammers mochten brouwen bij de Zwarte Parochie in Almelo, is in een exclusieve oplage gebrouwen van 144 flessen. De flessen zijn als geheel beschilderd door de bekende Almelose kunstenaars Henk Lammers en Menno Dimitri Ouderkerk. Daarna zijn de flessen uit elkaar gehaald en worden ze verkocht als originele genummerde kunstwerken.

Verkooppunten:
Het Speciaalbier huis in Almelo
Pakhuis Twente in Albergen

Overhandiging eerste doos met bier bij het speciaalbierhuis bij Pakhuis Twente. (foto gemaakt door Yvonne Ouderkerk)

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!