Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Bezoek de virtuele tentoonstellingen van Rijksmuseum Twenthe

Nu we tijdelijk niet meer samen kunnen genieten van de kunst in de museumzalen, brengt het Rijksmuseum Twenthe de kunst bij u thuis!

Digitale tentoonstelling Picasso & Matisse. Beauty is a line

Nu u tijdelijk niet meer kunt genieten van 'Picasso & Matisse. Beauty is a line' in de museumzalen, hebben we de tentoonstelling online beschikbaar gemaakt. Zo kunt u tóch een bezoekje brengen. Veel plezier!

Bekijk de digitale tentoonstelling

Binnenkijken in de schatkamers van RMT

De virtuele tour door de Schatkamers toont u de veelzijdigheid en rijkdom van de collectie. U bewondert onder meer het poppenhuis van Anna Maria Trip in de zilverschatkamer, het impressionistische landschap Falaises près de Pourville van Monet in de landschappenschatkamer en Hans Holbeins indrukwekkende Portret van Richard Mabott.

Ga naar de virtuele tour

Het RMT op Facebook:

In samenwerking met 1Twente Enschede presenteren de conservatoren van Rijksmuseum Twenthe iedere week een kunstwerk of kunstenaar in een vlog.

Of volg er de totstandkoming van 'Het Groene Lab' in de binnentuin d.m.v. timelapse video’s.
De eerste kunstenaar die aan de slag gaat in dit groene lab is Claudy Jongstra, bekend van haar met verfplanten gekleurde stoffen.

Ga naar Facebook

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede