Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Bestuursleden gezocht voor atelierstichting '6sprong aan de Roombeek'!

Atelierstichting '6sprong aan de Roombeek' beheert het monumentale pand aan de Kottendijk en stelt zich tot doel betaalbare ruimtes voor kunstenaars in de breedste zin des woords te realiseren. Daarnaast houdt zij zich bezig met het realiseren van publieksmanifestaties voor Enschede. In het verleden zijn er theatervoorstellingen in ateliers geweest, bevond er zich een kunstwinkel in het pand en is er een festival georganiseerd. Ook worden er regelmatig open dagen gehouden.

In dit grootste ateliergebouw van Enschede bevinden zich in totaal 19 ateliers die voornamelijk gehuurd worden door beeldend kunstenaars. Maar ook schrijvers, designers, muzikanten en keramisten hebben hun plek gevonden in de 6sprong.

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door drie huurders en twee externe bestuursleden, de voorzitter en de penningmeester. In verband met het vertrek, vanwege het einde van hun zittingstermijn, van onze huidige externe bestuursleden is de stichting op zoek naar een

• VOORZITTER
en een
• PENNINGMEESTER

• Heb jij affiniteit met en wil je je inzetten voor de beeldende kunst in Enschede?
• Heb je een netwerk binnen de gemeente Enschede?
• Wil je uitdagingen aangaan zoals het aanpakken van de verduurzaming en het toekomstbestendig maken van ons monumentale pand?
Dan ben je geschikt als VOORZITTER van atelierstichting de 6sprong!

• Heb je interesse in de beeldende kunst in Enschede en ben je daarnaast cijfermatig onderlegd?
• En heeft boekhouden geen geheimen voor je?
Dan ben je geschikt als PENNINGMEESTER van de 6sprong!

Aarzel niet en reageer vandaag nog met een mail aan het huidige bestuur:
info@6sprong.nl

Wij horen graag van je!

Stichting 6 Sprong aan de Roombeek is in 2011 opgericht. Zij fungeerde als hoofdhuurder van het pand dat vroeger de openluchtschool aan de Kottendijk was. Sinds 2019 beheert zij dit gebouw. Haar missie is, voor zover dat nog niet gerealiseerd is, om ervoor te zorgen dat de 6sprong een gezellige en goed georganiseerde werkplek is met ruimte voor samenwerking tussen de verschillende disciplines.
Ook vinden wij het belangrijk dat de 6sprong zijn betekenis voor de wijk kan laten zien door middel van projecten die gericht zijn op het publiek in de wijk Roombeek en in de stad Enschede.

https://6sprong.nl/

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!