Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Morra Last-Minute-Art

Discipline(s):
Schilderen, Tekenen, Beeldhouwen / 3D, Installatie, Fotografie, Performance, Collage, Glas

Telefoon:
0619578566

E-mail:
y.e.janssens@icloud.com

Morra, Last-Minute-Art, Halsteren, 1958, groeide op in Heide (B) en studeerde af (1984) in Monumentale Vormgeving en Schilderen aan de AKI te Enschede. De AKI eindexamenbeoordeling (1984) van docent Kars Persoon luidde als volgt:

“Morra’s werk toont de betrokkenheid die er tussen kunst en persoonlijke groei bestaat. Er is het vermoeden van rituele handelingen waarmee het emotionele leven wordt getemd. Zij weet het een richting te geven waarin eenieder zich kan herkennen die zoekt naar de relatie tussen het ik en de wereld om hem heen.”

Na de AKI volgde zij succesvol de Pedagogisch Didaktische bijscholing voor kunstenaars te Arnhem en werkte (2000-medio 2001) als creatief begeleider lichamelijk gehandicapten via Interact op Het Knooppunt te Enschede. De vuurwerkramp in Enschede heeft een grote impact op haar artistieke leven gehad.

Morra is een autonoom kunstenares, performer in beeld-, woord-, geluid- en zangkunst.

Zij beweegt zich op de snijvlakken van alle mogelijke kunstdisciplines. De grenzen tussen 2D en 3D fuseren tot combinatiewerken en object-paintings met een collage-achtig voorkomen waarin dimensies en werkelijkheden over elkaar worden gezet. Morra gebruikt ‘woord’-beelden, (under)-statements, metaforen en parodie.

In opdracht bouwt zij op locatie en Sitespecific op thema monumentale, tijdelijke totaalkunstinstallaties veelal met waardeloze materialen in grote getale en eenvormigheid waaruit zij vervreemdende poëzie puurt, dikwijls gecombineerd met eigen geluidscomposities, waarin de menselijke stem centraal staat. Kunstwerken als interactieve ervaringsruimten.

De interactie met het publiek gaat vaak al tijdens het maakproces een symbiose aan met het thema (happenings/opnames). Er zijn ook langlopende groeiprojecten zoals de fotosessies met Zap de hoedenplankhond.

Kenmerken van het werk

Monumentaal, multimediaal

Collage-achtig

Rijk coloriet

Figuratie in geabstraheerde werkelijkheden

Werkt intuïtief, organisch en procesmatig

Inspiratiebronnen

De schoonheid van verval

Glas (transparantie, breekbaarheid, kleur- en lichteffecten)

Het innerlijk van mens en dier

Het mysterie en de symboliek


Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!