Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Myriam Knol

Website:
www.info@myriamknol.nl

Discipline(s):
Schilderen, Grafiek, Installatie

Adres:
Oldenzaalsestraat 380, 7523 AJ, Enschede

E-mail:
info@myriamknol.nl

Motto ‘Kijken en bekeken worden’

Disciplines Tweedimensionale werken, objecten, installaties
Kenmerken Monumentaal van veraf, intiem van dichtbij

Myriam werkt vanuit associaties opgeroepen daar waarnemingen. Daarbij doet ze gedegen onderzoek om tot een concept te komen. Middels ordenen en abstraheren krijgt haar werk zijn uiteindelijke vorm. Het gebruikte materiaal en de aangewende techniek zijn divers en staan volledig in dienst van het concept. Bij nadere beschouwing kenmerkt haar werk zich door tegenstellingen waarmee ze de kijker uitdaagt om eigen ‘beelden’ te vormen. Humor maakt daar ontegenzeggelijk deel van uit.

Ze heeft deelgenomen aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland, o.a. in Viborg, Ho Chi Minh City en Osnabruck. Is actief lid van het KCB (www.kunstenaarscentrumbergen.nl) te Bergen.

Naast haar beeldende werk heeft Myriam zitting genomen in diverse kunstcommissies en -besturen zoals Kunstvereniging Diepenheim, KunstenLandschap en Glasrijk Tubbergen. Als tentoonstellingsmaker heeft zij ook zelf kunstprojecten georganiseerd. In 2015 werd ze genomineerd voor de eindwerkprijs van de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam. Sinds 2015 is ze werkzaam bij Tetem Kunstruimte (www.tetem.nl)te Enschede.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!