Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Manon Leeflang

Website:
www.manonleeflang.nl

Discipline(s):
Schilderen

Adres:
Markeweg 2
7582 BD Losser

Telefoon:
06-54386379

E-mail:
manonatelier@gmail.com

Manon Leeflang (Enschede 1969) studeerde in Leeuwarden aan de opleiding voor het kunstonderwijs. Kwam in 1999 terug naar haar geboortestreek Twente en vestigde zich met haar atelier uiteindelijk in Losser, het dorp waar zij opgroeide.

Ze schildert portretten en figuren van de mensen, dieren en dingen om haar heen, maar ook herinnerde landschappen uit de directe omgeving van Losser en haar tijd in Friesland. Haar onderwerpkeuze is een ode aan het alledaagse van het leven, door te kiezen voor de allergewoonste objecten, beelden en/of indrukken die we niet opmerken, meteen alweer vergeten, of waarvan we niet wisten dat we ze wilden onthouden. Het materiaalgebruik en werkproces is voor Manon net zo belangrijk als het onderwerp. De kijker wordt meegenomen in de wereld van de schilder, waarin het spel met de drager, verf en kleur een essentieel onderdeel is.

Haar werkproces en onderwerpkeuze toont ons dat ze niet gelooft in de saaiheid van dingen, maar juist in het tegenovergestelde ervan. Haar hele manier van werken is als een zoektocht naar de mogelijkheid om in de doodgewone dingen schoonheid te ervaren en met een scherpe blik door te dringen in het karakter van haar onderwerp. Werken waarin het mooie van het gewone wordt verbeeld.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!