Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Judith Schepers

Website:
www.judithart.nl

Discipline(s):
Tekenen, Beeldhouwen / 3D, Installatie

Adres:
De vluchtestraat 74

Telefoon:
06-14864734

E-mail:
mail@judithart.nl

Judith Schepers (1979) studeerde af aan de AKI, Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving, afdeling Monumentale Kunst in 2002.

Judith maakt tekeningen en soms ook installaties. De basis voor haar tekeningen zijn tochten door het bos, verhalen en mythen. Vervolgens volgt een tocht door haar eigen psyche. Haar beelden ontstaan ergens achter in haar hoofd, waar ze een tijdje mogen rijpen, voordat ze op papier gezet worden. Ze schept een wereld in zwart-wit, met heel af en toe een druppeltje kleur en tekent onder andere bossen, vogels en portretten.

Momenteel onderzoekt ze de kleur zwart, die eigenlijk geen kleur is, maar een entiteit die het licht opzuigt en transformeert naar iets anders. Zwart reflecteert niet, maar absorbeert. In de natuur is bijna niets echt zwart, tenzij het door vlammen is verkoold. In haar bossen plaatst ze zwarte vlakken, als duistere elementen uit een andere wereld.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!