Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Ilse Scholten

Website:
ilsescholten.nl

Discipline(s):
Keramiek

Adres:
Van Diemenstraat 2,
Enschede

Telefoon:
0610777642

E-mail:
keramiek@ilsescholten.nl

Mijn naam is Ilse Antoinette Scholten en ik ben keramiste/beeldend kunstenares. Ik ben geboren in 1970 en opgegroeid in Bennekom (Gelderland). In Maastricht heb ik op de kunstacademie gezeten. Inmiddels woon ik 20 jaar in Enschede met mijn man en we hebben 2 studerende dochters. Mijn dagen breng ik genietend door in mijn atelier. Naast dat ik zelf graag boetseer, werk ik graag met mensen.

Al bijna 15 jaar geef ik cursussen, workshops en Raku workshops in mijn atelier in Enschede. Mijn atelier heet Keramiek Atelier Antoinette.

Klei dwingt me de tijd te nemen voor een werkstuk en geeft me rust. Iedere periode werk ik aan wat anders. In mijn werk herken je mijn onderscheidende stijl: kleurrijk, gevarieerd en eigenzinnig. Ieder object heeft zijn eigen betekenis/bedoeling. Ook maak ik tuinobjecten, zoals geluksvogels.

Grafiek met symboliek in keramiek zie je in bovenstaande lampen. Mijn lampen worden opgebouwd uit klei met afdrukken van grafieken, rolletjes en bolletjes. Met pigmenten, slibs, oxides en glazuren zijn ze bewerkt. Vrolijk word je van mijn geluksvogels. Een geschikt cadeau voor verschillende gelegenheden. Mijn vogels worden geboetseerd en vervolgens beschilderd met gekleurde slibs en de vogels zijn zo gebakken dat ze winterhard zijn.

Ik ben een creatief iemand in hart en nieren en houd van organiseren.

Op afspraak kun je langskomen. In galeries, op kunstmarkten, op keramiekmarkten en op mijn webshop kun je mijn kunst zien en kopen.

  • Aangesloten bij de Nederlandse Vakgroep Keramisten (NVK)
  • Aangesloten bij de Stichting keramisten Noord Nederland (SKNN)
  • Bestuurslid PR bij de Nederlandse Vakgroep Keramisten (NVK) juni 2018 t/m februari 2019
  • Tot juni 2014 was ik 6 jaar voorzitter en oprichtster van Stichting KunstKijken op het Hogeland. Wij organiseerden, een kunstroute in Enschede. Ons doel was de wijkbewoners te verbinden met de vele kunstenaars die actief zijn in de wijk.
  • Sinds 2001 ben ik actief bezig met keramiek en vanaf 2006 geef ik cursussen en workshops in mijn atelier.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!