Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Grietje Bouman

Website:
www.grietjebouman.nl

Discipline(s):
Fotografie

Telefoon:
0610216263

E-mail:
echt-wel-puur@hotmail.com

Een social distance project door Iris Poljan en Grietje Bouman.

Iris woont in Zagreb, Kroatiƫ. Grietje woont in Winterswijk, Nederland. Beiden zijn beeldend kunstenaar en kennen elkaar door verschillende kunstprojecten waaraan ze hebben deelgenomen.
Toen de overheidsmaatregelen ongeveer 2 weken van kracht waren, namen ze contact op via facebook. Beiden waren in een soort lethargische toestand en wisten niet hoe ze moesten reageren op de bizarre omstandigheden die door de onzichtbare corona werden veroorzaakt.
Tijdens de Facebook-chat groeide het idee om elkaar elke dag wat zieleroerselen te sturen per e-mail. De ontvanger van de tekst reageert hierop met het maken van een afbeelding.
Dus: Grietje Bouman maakt een foto met het woord van Iris Poljan en vice versa.
De beelden hoeven het verhaal niet letterlijk weer te geven. Het gaat ook over interpretaties. Beiden zijn hierin vrij.
Niemand weet hoelang de maatregelen van toepassing zijn, dus we weten niet hoe groot dit project zal zijn, maar hier werken we aan.

https://closeornot.wordpress.com/day-7/

Grietje Bouman

Mijn werk gaat over mensen. Hoe verhouden wij ons onderling en in hoeverrelaten we ons leiden door wat de maatschappij en de mediaaangeven als idealen. Meer specifiek ligt mijn interesse in debanaliteit en het absurde van het gewone dagelijkse leven. Ikonderzoek vragen als: wie zijn we, weten we nog wel wie we zijn? Hoeoprecht en authentiek zijn we? Hoe echt is onze wereld? Wat denken wenodig te hebben om gelukkig te zijn? Wat betekent schoonheid enrijkdom? Hoe zit het nou met de liefde en kunnen we ontsnappen aan dedood? Het zijn grote vragen die ik op een subtiele manier onder deaandacht wil brengen. Door het gewone en kleine uit het dagelijkseleven onder de loep te nemen wil ik grote levensvragen aanstippen enzonder pretenties de gevoeligheden hierover zichtbaar maken. Ik maakzelf ook deel uit van dit onderzoek.

Het medium waarmee ik werk is fotografie, soms met een installatie-achtigkarakter. Ik vind het fijn om me langdurig in een onderwerp vast tebijten en daarvoor ook op pad te gaan. Verder maak ik dagelijksfoto's van dingen die me raken of opvallen. Soms leidt dit tot eenautonoom beeld, vaak ook ontstaat daaruit later pas een werk doorcombinaties van beelden. Dan kan er ook opeens een thema opdoemen. Het doel is altijd essentie, intensiteit, doordringen tot het wezender dingen, tot mezelf.

Lidvan het OFC (Oostgelders Fotografen Collectief)

Lidvan kunstenaarscollectief Breekijzer

NominatieartOlive jong talent 2009.

Afgestudeerdin 2009 als autonoom beeldend kunstenaar aan de AKI - Artez inEnschede, richting fotografie.

In2001 afgestudeerd als beeldend creatief therapeut.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!