Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Denise Bosma

Discipline(s):
Tekenen, Beeldhouwen / 3D, Installatie

E-mail:
denise-bosma@hotmail.com

Als multidisciplinair kunstenaar werk ik altijd vanuit een eigen behoefte en persoonlijke ontwikkeling. Ik maak wat op dat moment nodig is.

Tijdens mijn studie aan het CABK Kampen-Zwolle (2003-2008), werden grote ruimtelijke installaties datgene wat moest. Ergens in kunnen stappen, een werk fysiek ervaren, dat was het streven. Mooie materialen zoeken die elkaar versterken en die een associatief vermogen hebben voor de kijker/deelnemer. Ook het maken van sculpturen houdt mij bezig, deze verkeren vaak op de grens van statisch object en draagbaar voorwerp. Tekenen is echter altijd mijn rode draad gebleven en op het moment mijn grootste bezigheid.

Mijn serie portretten zijn 87cm bij 1.27m. Ik werk graag op groot formaat maar qua techniek heel fijn. Vele lagen in verschillende hardheden grafietstift maken uiteindelijk het portret. Daarnaast werk ik graag op stof en met borduurtechniek en kralen. Hier is het thema anders; binnen dit medium onderzoek ik het aantrekken het afstoten in afbeelding en materiaal.

Ik werk vanuit mijn atelier aan huis in het buitengebied van Boekelo.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!