Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Daniela Klooster

Website:
www.danielaklooster.com

Discipline(s):
Schilderen

Adres:
Bentelobrink 106
7544CP Enschede

Telefoon:
0643150677

E-mail:
daniela_klooster@hotmail.com

Geboren en getogen op Curaçao schilder ik voornamelijk vanuit herinnering. Ik combineer mythische jeugdfiguren met iconen uit het Caribische gebied waarmee ik direct maar ook indirect een verwijzing maak naar mijn eigen afkomst. Lokaliteit vormt een belangrijk thema binnen mijn werk, het geeft mij houvast in een omgeving waar ik mij als buitenstaander nooit helemaal thuis voel.

De laatste serie werken combineert felle kleuren met de twee tegengestelden van zwart en wit. Met een moeder afkomstig uit de Dominicaanse Republiek en mijn vader uit Curaçao, heb ik altijd het gevoel (gehad) nergens bij te horen. Deze outsiders blik en dualiteit vormt voor mij juist de aanleiding om naar verbindingen te zoeken in zowel de opbouw van het werk als in mijn eigen zoektocht naar compleetheid.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!