Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Anastassia Solovieva

Website:
askeramiek.com

Discipline(s):
Keramiek

Adres:
Dr Van Damstraat 28
7523XP Enschede

Telefoon:
0683370196

E-mail:
askeramiek@gmail.com

Ik ben een functionele pottenbakker en ik woon en werkt in Enschede, Nederland, waar ik onlangs naartoe ben verhuisd vanuit Baltimore, MD (USA).

Ik streef naar het maken van potten die de alledaagse wereld van hun gebruikers mooier maken. Functie is belangrijk voor mij en elke pot die ik maak heeft een rol te spelen in huis of tuin. Maar ik geloof ook dat zelfs bescheiden functionele potten versierd moeten worden. En dus laat ik me voortdurend inspireren door de kleuren, texturen en planten om me heen om versieringen toe te voegen aan mijn werk. Ik word vaak getroffen door de veelheid van eenvoudige maar belangrijke details die men op oude gebouwen aantreft - van kleine veranderingen in kleur stenen, variatie in baksteenpatroon tot meer uitgebreid snijwerk of sculpturale goten, het draagt allemaal bij tot een kijkervaring die nooit verveelt.

Op dezelfde manier hoop ik dat het snij-, schilder- en drukwerk dat ik maak, potten oplevert die je nooit moe wordt om te gebruiken en naar te kijken.

Na vele jaren uitsluitend hout te hebben gestookt, ben ik onlangs, na mijn verhuizing naar Nederland, overgestapt op een nieuw procédé. Ik werk nu met rode en zwarte aardewerk klei, die ik stook tot 1090 Celsius (cone 03) in een elektrische oven. Het aardewerk wordt dicht en duurzaam bij deze iets hogere temperatuur dan gebruikelijk, maar het bespaart toch veel energie bij het stoken van mijn oven, die gevoed wordt door onze zonnepanelen.

U kunt meer van mijn werk zien op mijn website en op mijn Etsy webpagina ASKeramiek.

En als u mijn atelier wilt bezoeken, mail of bel me dan, bezoekers zijn altijd van harte welkom!

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!