Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Rijksmuseum Twenthe

Lasondersingel 129-131
7514 BP Enschede

053 2012000
info@rijksmuseumtwenthe.nl

www.rijksmuseumtwenthe.nl

Rijksmuseum Twenthe is het museum van de verbeelding.

Missie
Van alle kwaliteiten die wij bezitten is de verbeelding de meest menselijke. Het is de verbeelding die ons kunstwerken schenkt, verhalen vertelt, een verleden creëert, waarden vormt en houvast biedt. In een tijd waarin alles razendsnel verandert en waarin oude zekerheden wankelen is de verbeelding, meer dan ooit, van groot belang. Rijksmuseum Twenthe bestudeert, presenteert en stimuleert de menselijke verbeelding. Want het is de verbeelding waarmee we vorm en betekenis geven aan onze wereld.

Visie
A. Kunst is niet aan regels gebonden
Kunst kan ons helpen bij de verbeelding van ons verleden, heden en toekomst. Kunst kan helpen om door conventies heen te breken, of juist te bevestigen. Daardoor kan kunst een unieke rol in de maatschappij vervullen, niet gehinderd door kaders of beperkingen. Want kunst is niet aan regels gebonden. Kunst is niet goed of slecht. Kunst is ongrijpbaar. Kunst kan elke dag iets anders zijn en elke dag iets anders teweegbrengen. Kunst is het smeermiddel, de verbazingsolie. Rijksmuseum Twenthe wil kunst een podium geven om de wereld te verbazen, te verwonderen en tot nieuwe inzichten te laten komen. Omdat kunst niet aan regels is gebonden kan het museum keer op keer verrassende combinaties maken waaruit nieuwe perspectieven naar voren komen. Nieuwe inzichten waarmee bezoekers houvast krijgen in de alsmaar veranderende wereld.

B. De wereld als speelterrein
Door de ontwikkeling van transport- en communicatiemiddelen is de wereld in de afgelopen honderd jaar steeds groter én steeds kleiner geworden. Groter doordat de hele wereld ons speelveld is geworden en kleiner omdat fysieke afstand er steeds minder toe doet. Mensen werken samen op het internet en in broedplaatsen van de innovatie zoals Helsinki, Israël, Bangalore en Silicon Valley. Deze ontwikkeling biedt uitzonderlijke kansen voor de stedelijke regio Twente met vanouds een technisch sterk ontwikkeld ondernemersveld en hoogwaardige onderwijsinstellingen. Rijksmuseum Twenthe draagt bij aan die regionale ontwikkeling, juist door een internationale oriëntatie.

C. Rijksmuseum Twenthe is er voor iedereen
In het museum van de verbeelding draait het om mensen. Jong en oud, hoog en laag opgeleid, kansrijk en kansarm. Rijksmuseum Twenthe is er voor iedereen. Voor de bezoekers aan de tentoonstellingen van oude en nieuwe kunst om verdieping te zoeken, te begrijpen waarom de zaken zijn zoals we ze waarnemen en hoe het zo is gekomen. Voor scholieren en studenten om kennis op te doen en om competenties te ontwikkelen waardoor ze optimaal mee kunnen doen aan de samenleving van de toekomst. Voor kunstenaars, ontwerpers en startende en gevorderde ondernemers om geïnspireerd te worden en om mee te helpen vorm en betekenis te geven aan de wereld. Om waarden toe te voegen.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!