Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Arendsmanhuis

H.B. Blijdensteinlaan 83
7523 BA Enschede

www.arendsman.nl

Arendsmanhuis

Dit persoonlijke huis staat in Roombeek. Adrie Arendsman geboren in Enschede aan de Vanekerweg (nu Lekstraat) liet dit huis bouwen dichtbij de plek waar ze is opgegroeid en opgeleid.

Hoewel het een fors huis is, toont het zich aan de buitenkant relatief bescheiden. De verrassing zit vooral in de binnenkant. Op de begane grond bevindt zich het atelier van Adrie, op de eerste verdieping is de tentoonstellingsruimte en op de twee verdieping het woongedeelte. Daarboven bevindt zich een daktuin met een prachtig uitzicht over de wijk maar ook over de hele stad.

Aan de zijkant van het huis is een reusachtig kunstwerk (glasapplicatie) aangebracht die Adrie zelf ontwierp. Verder kent het huis geen frivoliteiten en zelfs deze applicatie is in zichzelf gekeerd en sober toegepast. De kleuren omarmen je. Het straalt een rust uit die doet denken aan een kapel of een stiltecentrum. Dit is een huis dat bij de bewoonster past: leven en werken in een ruimte die in alles voorziet.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!