Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Zine maken - Kunst in het Volkspark

Ken je dat, dat je het jezelf soms te moeilijk maakt omdat alles groot en perfect moet. Dat je alles helemaal uitgezocht wilt hebben om de beste keuzes te maken?

Om vervolgens met een soort van bevriezingsverschijnselen maar niet tot actie overkomt?

Dit is namelijk wat er gebeurt wanneer ik een boek wil maken. Het begint met een enthousiast idee. Maar al die keuzes vind ik nogal overweldigend, want nog voor de selectie van werk en de keuze voor vormgeving wil ik weten dat het een haalbaar plan is. Financieel vooral, want drukwerk van goede kwaliteit, waar ook mijn werk mooi in uitkomt is prijzig.

En dan zijn daar al die opties.
Papiersoorten, manieren van inbinden, boekformaten, kaft opties, aanbieders van drukwerk.


Vorig jaar, toen we met onze KunstNonStop pop-up kunstboekenkraam in Kunst in het Volkspark stonden besloot ik dat ik voor de editie van dit jaar minstens 1 boek wilde hebben.

Maar ondertussen begint de tijd alweer te dringen. Over iets meer dan een maand is het al zo ver. Dus ik verdiepte me eens in andere opties. Zines. Ik ben er fan van. De laagdrempelige manier om zelf boekjes te maken om je boodschap en werk te verspreiden wordt veel gebruikt in de underground scene en het activisme. Maar ook onder kunstenaars is het een geliefde manier om werk te laten zien in kleine oplage.

Zines in de Zine tentoonstelling bij Drawing Centre Diepenheim

Nog steeds een boel opties en mogelijkheden (Iemand tips voor de beste plekken om betaalbaar foto’s op vouwbaar papier af te drukken?), maar, zelf maken trekt toch meer dan alles naar een drukker doen en laten binden.

Herkenbaar?

Dan heb ik hier wat links voor je met een goede uitleg om je eigen zine te maken.

How to make a zine door Rona Akbari met illustraties van Somnath Bhatt.

Cut & Paste, een mini documentaire (10 minuten) over zine maken door Melissa Campbell.

Heb je tips voor afdrukken/ papiersoorten? Weet je nog mooie voorbeelden? Heb je zin om een samen zines maken avond te organiseren? Laat het ons vooral weten! Mail naar info@kunstnonstop.nl

foto's van de zine tentoonstelling bij Drawing Centre Diepenheim (afgelopen) door Tessa Wiegerinck

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!