Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Samen

Hoewel ik met plezier de kluizenaar uit hang ben ik groot liefhebber van samen.

Samen weet je nou eenmaal meer. Ben je sterker. Is je bereik groter. Ken je meer mensen.
Samen maak ik meer plezier en meer mooie dingen dan alleen.


Maar vooral hou ik van enthousiasme wat groter wordt als je het deelt. De energie die ontstaat wanneer iemand een wild of goed idee neergooit en een ander daar twinkelende ogen van krijgt. De motivatie die ontstaat wanneer je samen plannen maakt. Hoe je elkaar net wat verder duwt, hoe op die manier vertrouwen groeit en hoe kansen van slagen altijd groter lijken wanneer je samen doet.

Toen ik 11 jaar geleden de zorg verliet en zelfstandig fotograaf werd ontdekte ik dat vooral samen mijn werk boeiend maakt. Ik ontdekte hoe graag creatieve ondernemers delen en samenwerken. Hoe niets te gek is en hoe een ineens uitgeflapt idee enórm kan worden wanneer je deelt en samenwerkt.

Met die gedachte ben ik de afgelopen jaren betrokken geweest bij verschillende initiatieven die als rode lijn allemaal ‘samen’ hadden. Zo was ik voorzitter van Smart Creation coöperatie en van the Upperside. Was ik initiatiefnemer van de Garage, een gezamenlijke werkplek voor creatieve ondernemers en was ik mede initiatiefnemer van de blog #kommaarop, waar elke maand verschillende mensen hun visie deelden op bepaalde ondernemersvragen.

Momenteel ben ik actief als FlexTukker, wat voor mij is als een zoektocht naar een flexwerkers community. We brengen in kaart welke flexwerkplekken er zijn, schrijven columns over hoe wij werken en zoeken andere FlexTukkers op om hun ervaringen te vertellen.
Daarnaast ben ik samen met mijn partner in chaos Late For It All, waar we zorgen voor een veilige online ADHD community door middel van een blog, een discord server en een instagram account.

Communities fascineren me, en dan met name underground communities. Want daar draait het in eerste plaats om realiseren door elkaar te helpen en zo dingen mogelijk te maken omdat je het sámen belangrijk vindt.

In mijn autonome fotografiewerk zoek ik vooral naar naar de rol van communities. Naar interacties en saamhorigheid, naar voor elkaar zorgen en samen plezier maken. Ik leg vast hoe ik mensen samen zie, hoe ze samen zijn en hoe ze samen creëren.

Het belang van communities werd me extra duidelijk toen ik tijdens de pandemie en lockdowns terug verhuisde naar Enschede. De culturele en kunst scene was als een warm bad in een kille tijd.
Daarom ben ik extra blij dat ik daar mijn bijdrage aan mag gaan leveren als nieuw lid van de KunstNonStop werkgroep. Ik hoop vooral voor nieuwe verbindingen te zorgen zodat we samen sterker worden en Enschede nog mooier kunnen maken.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!