Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Robson / Stichting Vierkwart

Stichting Vierkwart @ HET ROBSON
Blekerstraat 165
7513 DT Enschede

E-mail: info@vierkwart.com
Website: www.vierkwart.com

Stichting Vierkwart is een kunstenaarsinitiatief en een cultureel platform voor kunst en duurzaamheid in het Robson pand. Er worden 14 ateliers verhuurd, er is een expositieruimte en een flexplek. De stichting is opgericht vanuit de behoefte naar een plek waar kunst getoond en beleefd kan worden.

Bij Vierkwart vinden vele activiteiten plaats, waaronder grotere evenementen zoals exposities en meer regelmatige evenementen als een filmavond en het eetcafé. Bij het organiseren van de evenementen wordt er altijd gestreefd naar artistieke vernieuwing en experiment. Dit uit zich in de exposities door het tonen van nieuwe kunstwerken en nieuwe samenwerkingen. In de overige evenementen zoals boekpresentaties, workshops, lezingen, filmavonden en poëziebijeenkomsten wordt er altijd op zoek gegaan naar vernieuwende ideeën die een nieuwe context kunnen bieden op grote en kleine onderwerpen. Hierdoor wordt een diverse maar vooral een inhoudelijke en inspirerende agenda aangeboden aan bezoekers, met veelal goede gesprekken als resultaat. Er wordt bewust gezocht naar het genereren van impact die een blijvende nieuwsgierigheid stimuleert, omdat Vierkwart gelooft dat een nieuwe context voor nieuwe oplossingen kan resulteren in een constant veranderende samenleving.

Er is momenteel een Tiny House beschikbaar achter het Robson!

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!