Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Rozendaal Ateliers

Stroinksbleekweg 2 – 8,
7523 ZL Enschede

www.rozendaalateliers.nl

In de vroegere jaren was Roombeek een broedplaats voor kunstenaars. Voor de vuurwerkramp hadden veel kunstenaars een atelier in het hallencomplex van katoenspinnerij de Bamshoeve, die na stopzetting van de produktie in 1990, onderdak bood aan kunstenaarsateliers, bedrijfsruimten en opslag.

Bewoners en de gemeente Enschede wilden, na de vuurwerkramp, Roombeek die kunstzinnige uitstraling teruggeven. Daarnaast moest de wijk een cultureel profiel krijgen. Dit leidde tot de bouw van cultuurcomplex Het Rozendaal.

Het Rozendaal is van een oud in verval geraakte textielfabriek omgetoverd tot een ‘cultuurpaleis’. Nu is het een plek waar de bezoeker veel kan ontdekken over de Twentse geschiedenis en de toekomst, kan genieten van de prachtige kunst en cultuur en zich kan laten inspireren door de bijzondere omgeving. In het gebouw zijn acht ateliers voor beeldende kunstenaars gevestigd.

Het adres van het ateliercomplex is Stroinksbleekweg 2 – 8, 7523 ZL Enschede. De ateliers zijn te vinden in het complex naast museum de Twentse Welle.

De Rozendaal Ateliers worden verhuurd door Woningcorporatie de Woonplaats. Inmiddels werken hier beeldend kunstenaars in verschillende disciplines. In tegenstelling tot de meeste ateliers in Enschede worden de ateliers niet door een stichting beheerd, maar door de Woonplaats

De Rozendaalateliers worden momenteel bevolkt door een een aantal kunstenaars met zeer verschillende achtergrond. Schilders van allerlei slag, fotografen, grafici en een aantal technisch / mediakunstenaars zorgen voor afwisselende werkzaamheden.

Kunstenaars met interesse in een atelier op deze plek kunnen zich inschrijven voor de Rozendaal ateliers bij Wout Zweers: zweers@dds.nl.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!