Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Minkmaat Ateliers

Minkmaatstraat 15A
7514EA Enschede

053-4331849
mbosmanworks@gmail.com

Ruimte en rust
Het mooie oude schoolgebouw aan de Minkmaatstraat 15A, dat inmiddels op de lijst van gemeentelijke monumenten staat, wordt al ruim 30 jaar verhuurd als ateliervoorziening voor beeldende kunstenaars. In de school zijn 7 zeer ruime oude schoollokalen beschikbaar als werkruimte. In de grote centrale geheel gerenoveerde gang kunnen tentoonstellingen worden georganiseerd. Alle werkruimten zijn voorzien van centrale verwarming, stromend water en grote ramen die uitkijken op de romantische oude tuin die het gebouw omgeeft. De grote van de werkruimten varieert onderling iets maar de meeste lokalen hebben een vloeroppervlakte van 7,5 x 8,5 meter. De hoogte is overal ruim 5 meter, dus heel geschikt voor (het aanbrengen van) split-level. De huurprijs is momenteel ongeveer 300 euro per maand incluis energiekosten. Het is eventueel mogelijk om een werkruimte (en dus de huurprijs) te delen.

Organisatie en doelstelling
Stichting Minkmaatateliers is sinds kort eigenaar van het gebouw. Beheer, organisatie, binnenonderhoud en tuinonderhoud e.d. worden op ideële basis gedaan door bestuur en huurders van de Minkmaatateliers. De voornaamste doelstelling van die stichting is het beschikbaar stellen en beheren van betaalbare werkruimtes die geschikt zijn voor professioneel werkende beeldend kunstenaars. In het gebouw werken kunstenaars in allerlei disciplines, die variëren van schilderen, beeldhouwen, fotografie en film tot het maken van installaties, muziekinstrumenten, decors en meubels etc. Vast staat in ieder geval dat de kunstenaars die in de gebouwen werken een bijdrage leveren aan de realisatie van een gevarieerde culturele klimaat in Enschede.

Interesse?
Als je in interesse hebt in een atelier bij de Minkmaatateliers, laat dat dan weten via een email aan Minkmaatateliers zodat zij contact met je op kunnen nemen als er een ruimte vrij komt. Email: mbosmanworks@gmail.com Telefoon ateliers tel. 053 – 3001118

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!