Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Kunstenaarsinitiatief B93

Stichting B93
Hoge Bothofstraat 166
7511 ZE Enschede

053-4303831
info@b93.nl
www.b93.nl

Stichting B93 is een atelierstichting en kunstenaarsinitiatief, opgericht in 1993, en heeft als doelstelling het beheren van ateliers en het ondersteunen van kunstenaars middels faciliteiten en projecten.Binnen het gebouw hebben 10 kunstenaars een werkplek. Daarnaast zijn er twee gastateliers aanwezig, waar buitenlandse kunstenaars voor enkele maanden kunnen wonen en werken.

Kenmerkend voor de Stichting zijn de gezamenlijke initiatieven en discussies tussen de kunstenaars onderling en het internationale karakter. Dit internationale karakter komt voort uit de contacten via de gastateliers.

Naast atelierstichting wil B93 zich profileren als kunstenaarsinitiatief. Als kunstenaarsinitiatief organiseert de stichting manifestaties, exposities en andere activiteiten in Enschede en buiten de regio. In de hal van het pand aan de Hoge Bothofstraat organiseert B93 maandelijks exposities onder de titel Carte Blanche. Bij deze exposities wordt er gefocust op Het Experiment, jonge beginnende kunstenaars (o.a. van de AKI) worden uitgenodigd om hier te exposeren.

B93 wil een bruisende plek zijn waar de B93 kunstenaars geconcentreerd hun werk kunnen ontwikkelen, experimentele projecten uitgevoerd kunnen worden, prikkelende tentoonstellingen te zien zijn en waar daarnaast ook nog eens veel plaats is voor discussie en gezelligheid.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!