Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

6Sprong aan de Roombeek

Kottendijk 110-B
7522BV Enschede

info@6sprong.nl
www.6sprong.nl

Facebook

Sinds 2019 beheert stichting ‘6 Sprong aan de Roombeek’ het gebouw dat vroeger de openluchtschool aan de Kottendijk was.

In het gebouw bevinden zich in totaal 19 ateliers die voornamelijk gehuurd worden door beeldend kunstenaars. Maar ook schrijvers, designers, muzikanten en keramisten hebben hun plek gevonden in de 6sprong.

Een aantal kunstenaars biedt verschillende workshops en cursussen aan. De 6sprong is goed te bereiken met het openbaar vervoer en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Meer informatie over de aangeboden cursussen vindt u in de agenda van onze website 6sprong.nl

Sommige kunstenaars werken ook in opdracht. Voor een speciaal voor u gemaakt kunstwerk, ontworpen gebruiksvoorwerp of ontwikkeld lessenpakket neemt u een kijkje op de afdeling 'aanbod' van onze website.

Regelmatig houden wij open dagen en organiseren wij bijzondere manifestaties. In het verleden zijn er ateliervoorstellingen gehouden en is er een festival georganiseerd.

Bent u geïnteresseerd in een ruimte in de 6sprong? De meeste huurders zijn, zoals gezegd, beeldend kunstenaars maar wij staan ook open voor personen die in aanverwante disciplines werkzaam zijn. De ballotagecommissie hanteert een aantal voorwaarden, waaronder betrokkenheid bij de kunst en bereidheid tot medewerking aan de organisatie van gezamenlijke projecten. Startende kunstenaars kunnen eventueel - na overleg - een atelierruimte delen om kosten te besparen.

Als er een atelierruimte vrijkomt melden wij dit hier op de website kunstnonstop.nl en op facebook. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Volg dan onze pagina op facebook.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!