Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

zonder titel

Kunstenaar:
Petra Blaisse

Materiaal:
textiel

Jaar:
2008

Beschrijving

Het voordoek van de grote theaterzaal van het Muziekcentrum te Enschede van Petra Blaisse is met recht een kunstwerk te noemen. De akoestische doeken bestaan uit 7 verschillende lagen stof. Tussen de twee lagen rode stof van het voordoek zit een laag beprinte Taft (fijn geweven stof). In het voordoek zijn heel verrassend de motieven van de wandschilderingen van de foyers verwerkt, maar het fraaie is dat dat pas zichtbaar wordt als het doek in beweging is.

Door de speciale confectie wordt de tussenlaag pas echt zichtbaar, als het doek beweegt. Een halve cirkel wordt dan waarneembaar en men noemt dit ook wel een Wagner opening.

Petra Blaisse is een veelzijdige kunstenares uit Amsterdam die in 1955 in Londen werd geboren. Na haar studies aan kunstacademies in Londen en Groningen werkte ze van 1978 tot 1987 bij het Stedelijk Museum Amsterdam waar ze bij de afdeling toegepaste kunst de collectie beheerde en tentoonstellingen ontwikkelde. Sindsdien werkt Blaisse als freelance ontwerper.

Bekijk ander werk van Petra Blaisse in de collectie

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!