Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

z.t. (Heuvels)

Kunstenaar:
Ingrid Dekker

Materiaal:
onbekend

Jaar:
2000

Locatie:
DMF Depot 2: 20.10.3

Beschrijving

Ingrid Dekker
(Winschoten 1969, woont en werkt in Amsterdam)

Het beeld Fata morgana bij Istanbul (2000) is herkenbaar maar tegelijkertijd ook niet. Bij stil water kennen we allemaal de weerspiegeling van de lucht in het wateroppervlak. Maar hier is die reflectie anders. De boten op de Bosporus, de rivier die door Istanbul stroomt, lijken écht door de wolken te varen. De illusie lijkt krachtiger dan we gewend zijn. Ingrid Dekker maakte de foto bij toeval tijdens een bezoek aan de haven van de Bosporus waar de schepen voor anker lagen. Dekker: “Ïk had nog nooit zoiets gezien. Het was indrukwekkend en tegelijkertijd een onwerkelijk beeld. Dit sloot helemaal aan bij de fata morgana’s waar ik op dat moment mee bezig was.”

Ook de andere twee foto’s tonen fascinerende illusies en grote schoonheid. Het zijn ook fata morgana’s, hoewel niet valt uit te sluiten dat Dekker de beelden manipuleerde. Van 1988 tot 1993 studeerde Ingrid Dekker aan de afdeling gemengde media aan de AKI. Deze drie foto’s maakte ze tijdens een van haar reizen, maar soms manipuleert ze het beeld achteraf om de onwerkelijke ervaring die in het beeld besloten ligt te versterken.

Bekijk ander werk van Ingrid Dekker in de collectie

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!