Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Z.t. (de familie)

Kunstenaar:
Joop Hekman

Materiaal:
brons

Jaar:
1984

Locatie:
Langestraat, ter hoogte van de Raadhuisstraat

Beschrijving

Op het ovaalvormige plein voor het stadhuis is een kunstwerk gemaakt dat opgebouwd is uit verschillende ellipsen. Naast een waterpartij is er een beeldengroep gerealiseerd, die een familie met hond uitbeeldt. Joop Hekman heeft zich laten inspireren door het eivormig verloop van de straten in de binnenstad, de hond is gemodelleerd naar Hekmans eigen chowchow. Het ovalen metselwerk rondom de beelden is in de loop der jaren een verzamel- en rustpunt geworden voor het winkelend publiek, muzikanten en spelende kinderen.
Alhoewel het kunstwerk eigenlijk geen titel heeft, heeft het in Enschede al snel de bijnaam ’de Familie’ gekregen. Ook wordt het kunstwerk vaak ’het Ei van Ko’ genoemd naar de toenmalige burgemeester van Enschede, Ko Wieringa. Het patroon van het kunstwerk is namelijk eivormig, net als het stratenpatroon van de binnenstad.

Bekijk gerelateerd werk uit de collectie

Z.t.

Samenspraak

z.t.

Zonder titel

Hardlopende man

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!