Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

z.t. (Catfish)

Kunstenaar:
B. C. Epker

Materiaal:
krijt

Jaar:
2002

Locatie:
DMF Depot 2: 20.11.4

Beschrijving

Bas Epker
(Harlingen, 1968)

Kunstenaar B.C. Epker maakt intrigerende tekeningen die een duidelijk Epker handschrift laten zien. Niet alleen qua vorm en stijl, maar ook wat betreft de onderwerpen. De tekeningen in de gemeentelijke kunstcollectie van Enschede doen werelden van verhalen, geschiedenis en betekenissen vermoeden. Epker maakt tekeningen, houtsneden, etsen en foto's. Hierin vermengt hij verschillende perioden uit de geschiedenis en atmosferen tot een broeierig en unheimisch geheel. Hij werkt doorgaans in Friesland waar het land leeg is en vol verhalen. Zijn werk is een smeltkroes van dromen, ambities, collectieve herinneringen, beelden uit de kunstgeschiedenis, bijbelse taferelen en beeldende consequenties van filosofische idee├źn. Maar ook beelden die dagelijks via de media over ons worden uitgestort.

In zijn werk is altijd iets eigenaardigs aan de hand dat wordt opgeroepen door ongewone combinaties uit heden en verleden. Epker heeft een voorliefde voor landschappen waarin een of meerdere personages figureren. Dat is ook te zien in het werk dat tot de gemeentelijke kunstcollectie van Enschede behoort. Zijn tekenwerk krijgt soms obsessionele dimensies. Hij tekent veel en regelmatig. Soms is dat naar aanleiding van een droom of een voorval, waarbij werkelijkheid en fantasie niet meer van elkaar te onderscheiden zijn.

Bekijk ander werk van B. C. Epker in de collectie

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!