Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Z.t.

Kunstenaar:
E. F. G. Kerssies

Materiaal:
hout

Jaar:
1986

Locatie:
Walstraat, thv de Van Loenshof

Beschrijving

Medio 1985 vroeg de toenmalige wethouder van Cultuur van de gemeente Enschede om een kunstzinnige verfraaiing van dit voormalige pakhuis. Het pand had geruime tijd leeg gestaan en mede daardoor waren de ramen kapot gegaan. Vanwege die ramen hadden veel vogels er nesten gebouwd. De gedachten gingen dan ook uit naar een muurschildering met vogels als onderwerp.
Toen de kunstenaar Gerrit Kerssies werd uitgenodigd voor een gesprek stelde hij een tegenoverstelde richting voor: hij zou niet een muurschildering maken maar zich juist richten op de zo karakteristieke vensters van het voormalige pakhuis. Het was zijn bedoeling een zekere Parijse sfeer te creëren door het in visuele zin oplichten van sommige van die ramen. Sommige vensters worden geaccentueerd door een omlijsting, waarbij elke omlijsting verschilt van de andere. Bij de oplevering van het kunstwerk bleek dat de deur in de gevel wel heel erg afweek van de rest. Als afronding van het project heeft Kerssies ook die van een passend uiterlijk voorzien.

Bekijk ander werk van E. F. G. Kerssies in de collectie

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!