Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Z.t.

Kunstenaar:
Cees Sillen

Materiaal:
cortenstaal

Jaar:
1988

Locatie:
Westerval, thv Afinkstraat

Beschrijving

Aan de Westerval, langs de afrit van de snelweg die toegang geeft tot het centrum van Enschede, heeft Cees Sillen in 1988 een serie cortenstalen elementen geplaatst. In verband met de reconstructie van de kruising van de Westerval en de Afinkstraat is het beeld in 2003 verplaatst naar deze huidige locatie.
Het kunstwerk bestaat uit achttien identieke poorten van vijf meter hoog. Ze staan in twee groepen achter elkaar en zijn met een gelijke onderlinge afstand opgesteld. De twee groepen maken een hoek van 150° ten opzichte van elkaar. Een langsrijdende voorbijganger is getuige van een bijzonder visueel effect: er onstaat een visuele ’dans’ waarin de benen van de poorten lijken te verspringen en er een steeds wisselend, uitwaaierend lijnenspel ontstaat, totdat de rijen zich weer stijf sluiten.

Bekijk gerelateerd werk uit de collectie

Bomen

Kolommen

Zigzaglijn met rode zuil

Z.t.

Kanteling

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!