Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

White Lily

Kunstenaar:
Andreas Oldoerp

Materiaal:
beton

Jaar:
2011

Locatie:
Terug gegeven aan de kunstenaar

Beschrijving

Bij de geluidssculptuur "White Lilly" van Andreas Öldorp is het publiek niet slechts toeschouwer. Bezoekers kunnen als het ware "in de huid van het werk"kruipen. Door plaats te nemen op de zetel van het kunstwerk, ervaart de bezoeker het bijzondere geluid van orgelpijpen die tezamen continu een akkoord voortbrengen. Volgens de kunstenaar moet dit klinken als een slotakkoord van een organist in een kerk. Zo wordt het volgens Öldorp een plek die beschermend, uitnodigend en gastvrij is waardoor een moment voor meditatie en reflectie kan ontstaan.

De bijzondere omgeving, het Boerenkerkhof, is bepalend geweest voor het ontstaan van het kunstwerk. De ingetogen intieme sfeer van deze plek heeft veel overeenkomsten met de beleving van het object. Het kleine parkje diende eind 19e en begin 20e eeuw als kerkhof. Nu is het een verstilde plek net buiten het stadscentrum, een verstopt pareltje aan de Cultuurmijl van Enschede.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!