Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

We noemen hem Julius

Kunstenaar:
Dorien Boekhout

Materiaal:
brons

Jaar:
2004

Locatie:
Zaanstraat, ter hoogte van de Louis Braillestraat

Beschrijving

Na de vuurwerkramp van 13 mei 2000 is heeft Dorien Boekhout het initiatief genomen kinderen te begeleiden om door middel van beeldend werken het verwerkingsproces van de ramp op gang te brengen. Net zoals het kunstwerk ’Elke vogel kiest zijn eigen vlucht’ is dit beeld gemaakt voor en door kinderen van de basisschool. Maar waar dit ’kindermonument’ gericht was op de verwerking van de vuurwerkramp is het beeld ’We noemen hem Julius’ gericht op de toekomst. De kinderen van groep 5 t/m groep 8 van de Bonifatiusschool werden uitgenodigd schetsen in te sturen voor een ontwerp. Uit de meer dan 60 inzendingen werd door een representatieve kinderjury unaniem een ontwerp gekozen dat uitgewerkt werd door 2 kinderen.

De leeuw is sterk, jong en stoer. De gouden wereldbol staat voor de toekomst. De naam ’Julius’ verwijst naar de Romeinse krijgsheer Julius Ceasar. De gedachte hierachter is dat het belangrijk is om je bewust te zijn van je geschiedenis.
Het kunstwerk probeert een gevoel van veiligheid op te roepen: een stralende toekomst, gedragen door een krachtige leeuw.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Projectbureau Wederopbouw, Stichting Katholiek Onderwijs Enschede en Stadsdeel Noord.

Bekijk ander werk van Dorien Boekhout in de collectie

Bekijk gerelateerd werk uit de collectie

Nomen Nescio

Z.t.

Zielendraagster

Vinden zonder zoeken

Haakse Haas

Ontmoeting

Een vogel kiest zijn eigen vlucht

Panda met jong

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!