Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Vrije Vogels (IV)

Kunstenaar:
Joris Woertman

Materiaal:
roestvrij staal

Jaar:
2006

Locatie:
Gronausestraat, thv de Oostveenweg

Beschrijving

Een aantal enthousiaste bewoners van de wijk Velve-Lindenhof heeft een kunstcommissie gevormd en deze heeft kunstenaar Joris Woertman uitgenodigd een kunstwerk voor de wijk te maken. Op 26 januari 2007 is zijn kunstwerk ’Vrije Vogels’ onthuld.
Woertman verbeeldt inwoners van de wijk als vogels die hun vleugels uitslaan en terugvliegen naar hun stek. Hij plaatste beelden van vliegende vogels bij drie belangrijke ingangen van de wijk: aan de Gronausestraat, de Oliemolensingel en aan de Noordesmarkerondweg. De uitgevlogen vogels keren uiteindelijk ook weer terug naar hun plek: hier aan de Gronausestraat staat dan ook een openstaande vogelkooi in de vorm van een hart.
Het kunstwerk ’Vrije Vogels’ is gerealiseerd binnen het project ’Kunst in de Wijk’ van de gemeente Enschede. Met dit project wil zij het deelnemen aan kunst en cultuur in de wijken van Enschede bevorderen. Het kunstwerk is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Kunstenaars & CO in Amsterdam en het Centrum voor Beeldende Kunst Concordia in Enschede.

Bekijk ander werk van Joris Woertman in de collectie

Bekijk gerelateerd werk uit de collectie

Lumen

Met vleugels van toermalijn

Landschap-kijk-object 3

De Binding

Haakse Haas

Piano-licht

Hart

Landschap-kijk-object 1

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!