Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Vissendans

Kunstenaar:
Nanna Skuladottir

Materiaal:
gegalvaniseerd staal

Jaar:
2007

Locatie:
Waalstraat, thv de Diezestraat

Beschrijving

Het project ’KunstZinnig’ van het CBK Concordia is een serie kunstopdrachten in de openbare ruimte van Enschede waarbij Enschedese kunstenaars worden ingezet om de kwaliteit van de leefruimte te verhogen. De beelden worden gerealiseerd met financiële steun van de stichting Kunstenaars & CO uit Amsterdam. Soms wordt er daarnaast gebruik gemaakt van sponsoring door maatschappelijke instanties. Bij dit kunstwerk heeft hengelsportvereniging VIOS een deel van de kosten op zich genomen. Het geld is, naar aanleiding van de vuurwerkramp, door haar leden bijeengebracht voor een kunstwerk in stadsdeel Noord. Op hun verzoek werd aan de in IJsland geboren kunstenares Nanna Skuladottir gevraagd een speelobject te maken met ’vissen’ als thema.
Het is een klimobject geworden van zeven palen met blauwe vissen eraan. De palen zijn aan de bovenkant afgewerkt met grote rode dobbers. Tussen de palen hangt een blauw klimnet, waarop de kinderen zich mogen uitleven. Doordat het kunstwerk tevens speelobject is moest het aan allerlei regels en richtlijnen voldoen. Hierdoor heeft de realisatie een kleine 6 jaar geduurd.

In totaal zijn er 20 kunstwerken gerealiseerd binnen het project ’KunstZinnig’.
De reeks is begonnen met het kunstwerk ’Inzicht’ van Rob von Piekartz uit 2001. ’Vissendans’ vormt het sluitstuk van de serie.

Bekijk gerelateerd werk uit de collectie

Trechteren

Hart

Bomen II

Met vleugels van toermalijn

Man met hond

Blauwe lucht

Lumen

Spelend meisje

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!