Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Vinden zonder zoeken

Kunstenaar:
Simone Zacharias

Materiaal:
brons

Jaar:
2000

Locatie:
B.W. ter Kuilestraat, thv de Denneweg

Beschrijving

Als iemand voorovergebogen, met uitgestrekte arm en wijsvinger, naar het trottoir wijst, wie gaat er dan niet kijken naar de plek die wordt aangewezen?

Bij de ingang van het Service Centrum West staat een bronsfiguur op een met grijsgroen marmer beklede sokkel. Het is een jonge vrouw die verbaasd naar de grond wijst. De argeloze voorbijganger wordt uitgenodigd deelgenoot te worden van de ’ontdekking’ van deze figuur. Pas op de plek zelf wordt duidelijk waar zij op doelt. In dertien straattegels zijn voorwerpen opgeslagen alsof ze kortgeleden nog door iemand achteloos zijn achtergelaten. Het zijn onder andere bankbiljetten, computermuizen, een paspoort en een rijbewijs. Het kan geen toeval zijn dat deze ’verloren voorwerpen’ te verkrijgen zijn via de diverse diensten in dit Centrum. Simone Zacharias heeft ze zo gesitueerd dat ze als vanzelf leiden naar de ingang van het gebouw. En als de toeschouwer eenmaal begonnen is met de speurtocht naar de voorwerpen, speelt hij of zij direct een rol in een door de kunstenaar bedacht schouwspel.
Simone Zacharias is in Münster, Duitsland geboren en is afgestudeerd aan de AKI in Enschede. Ze woont in Hengelo en werkt in Enschede. Haar werk speelt zich bij voorkeur af op de grens tussen beeldende kunst en theater.

Bekijk gerelateerd werk uit de collectie

z.t.

Ontmoeting

Een vogel kiest zijn eigen vlucht

We noemen hem Julius

Prales

Nomen Nescio

Z.t.

Wichelroede

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!